Hlavní obsah

Kapitán New Jersey Langenbrunner byl vyměněn do Dallasu

Kapitán hokejistů New Jersey Devils Jamie Langenbrunner opouští aktuálně nejhorší tým NHL, protože byl vyměněn do Dallasu. Pětatřicetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru se tak vrací do klubu, který jej v roce 1993 draftoval a odkud v březnu 2002 do New Jersey přišel. Za zkušeného útočníka obětovalo vedení Stars jen právo výběru v třetím kole draftu.

Článek

Langenbrunnerův odchod vytvoří i prostor v napjatém platovém stropu po letním podpisu patnáctileté smlouvy na 100 milionů dolarů s ruským kanonýrem Iljou Kovalčukem. Langenbrunner má v této sezoně příjem 2,8 milionu dolarů a může se po ní stát nechráněným volným hráčem. Generální manažer Devils Lou Lamoriello ale odmítl, že by kapitánův odchod byl začátkem velké proměny kádru.

Langenbrunner si v tomto ročníku v 31 zápasech připsal 14 bodů za čtyři branky a deset přihrávek. V Dallasu debutoval a připíše si tam i jubilejní 1000. zápas v NHL. Má totiž na kontě zatím 996 duelů a zaznamenal v nich 620 bodů za 232 gólů a 388 asistencí.

V play off přidal ve 137 utkáních 33 tref a 53 přihrávek. Stanleyův pohár získal v roce 1999 s Dallasem a také o čtyři roky později s New Jersey.

Reklama

Související témata: