Hlavní obsah

Fleischmann přihrál na dva góly při výhře Colorada nad Detroitem

Český hokejový útočník Tomáš Fleischmann přispěl v pondělním utkání NHL dvěma gólovými přihrávkami k výhře Colorada nad Detroitem 5:4. Jeho formace měla na vítězství lví podíl, když společně s Mattem Duchenem a Davidem Jonesem zaznamenali dohromady tři góly a pět asistencí. Na jeden gól přihrál také Milan Hejduk.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Hokejisté Colorada Tomáš Fleischmann (vpravo) a Ryan O´Byrne se radují z branky.

Článek

Fanoušci v Denveru viděli gólové hody především v první třetině, kterou domácí vyhráli 4:2. V polovině zápasu po Jonesově trefě vedli Avalanche dokonce už 5:2, hosté však dvěma góly do 50. minuty dokázali utkání ještě zdramatizovat. Poslední třetinu vyhráli Red Wings na střely 12:4, Peter Budaj v brance Colorada však těsný náskok svého týmu uhájil.

"Vrhli jsme se na ně, vypracovali si řadu šancí a dokázali je proměnit," radoval se střelec dvou gólů Duchene, jemuž na obě branky přihrál Fleischmann. "Detroit dal dva góly v přesilových hrách, při hře pět na pět jsme ale podali parádní výkon," doplnil Duchene.

"Věděli jsme, že se soupeř bude v třetí třetině snažit s výsledkem něco udělat. Red Wings tvrdě bojovali o vyrovnání, mají velmi dobrý tým a o to cennější pro nás je, že jsme dokázali jejich náporu odolat a zvítězit," uvedl brankář Budaj, jenž si připsal 26 zákroků.

Fantastický obrat Bostonu 

Fantastický obrat se povedl hokejistům Bostonu. V Pittsburghu prohrávali ještě tři a půl minuty před koncem třetí třetiny 0:2, nakonec však zvítězili 4:2. Rozhodující pro otočení skóre byly dva slepené góly v 57. minutě v rozmezí pouhých dvanácti sekund.

Hokejisté Bostonu (zleva) Mark Recchi a Patrice Bergeron se radují z gólu.foto: Reuters/Adam Hunger

Vítěznou branku pak vstřelil 50 sekund před vypršením základní hrací doby v přesilové hře Mark Recchi, čtvrtý gól přidal při power play do prázdné sítě Gregory Campbell.

Podobný obrat už se Bostonu v této sezóně na ledě Pittsburghu jednou povedl. V listopadu Bruins prohrávali po dvou třetinách 2:4, pěti góly v poslední dvacetiminutovce však otočili skóre na 7:4.

"Věřili jsme si, protože jsme věděli, že to můžeme dokázat otočit," prohlásil střelec rozhodující branky Recchi. "Trenér s námi před utkáním mluvil o tom, jak nám důvěřuje, a vštěpoval nám, že jsme dobrý tým. Chcete-li vyhrávat, musíte si věřit. Ve zbytku sezóny máme na čem stavět," dodal.

Tučňáci jsou bez Crosbyho poloviční

Tučňáci se museli znovu obejít bez kapitána Sidneyho Crosbyho, který se vypořádává s následky otřesu mozku, a zatím nedokázali díru v sestavě po nejproduktivnějším hráči týmu i celé NHL zacelit. Ve třech zápasech bez Crosbyho Penguins třikrát prohráli a získali jediný bod. "Hodně nám chybí, vždyť je to nejlepší hráč v lize. Ale určitě to není důvod, abychom takhle ztratili vedení 2:0," zlobil se obránce Kris Letang.

Naopak v sestavě Bostonu se poprvé v sezoně objevil Marc Savard, který loni v březnu utrpěl otřes mozku po tvrdém zákroku Matta Cooka a vynechal 43 utkání.

Po sérii pěti výher na konci uplynulého roku utrpěli už čtvrtou porážku v řadě hokejisté St. Louis, kteří podlehli 3:4 Phoenixu. Domácí Blues sice v 44. minutě během dvaceti sekund otočili skóre z 1:2 na 3:2, pak si však trenér Kojotů Dave Tippett vzal oddechový čas, v polovině třetí třetiny hosté vyrovnali a v 57. minutě rozhodl o jejich výhře Taylor Pyatt.

"Vzal jsem si timeout, protože jsem hráčům chtěl říct, aby dál hráli naši hru a že je ještě spousta času zápas otočit. Chtěl jsem je přesvědčit, aby si zase začali věřit, protože jsem věděl, že se pak výsledek sám dostaví," prohlásil Tippett.

Čtvrté vítězství za sebou na soupeřově hřišti vybojovali Toronto Maple Leafs, kteří vyhráli 3:2 v Los Angeles. Rozhodující gól vstřelil v 45. minutě Nikolaj Kuljomin.

Pittsburgh - Boston 2:4 (0:0, 2:0, 0:4)
Branky: 32. Rupp, 36. Letang - 57. Chára, 57. Marchand, 60. Recchi, 60. Campbell. Střely na branku: 25:32. Diváci: 18.245.
Colorado - Detroit 5:4 (4:2, 1:1, 0:1)
Branky: 9. a 15. Duchene (na obě Fleischmann), 6. Stastny (Hejduk), 13. Porter, 27. Jones - 7. Mursak, 19. Rafalski, 36. Zetterberg, 50. Holmström. Střely na branku: 26:30. Diváci: 17.535.
St. Louis - Phoenix 3:4 (1:0, 0:2, 2:2)
Branky: 19. Backes, 44. D'Agostini (Sobotka), 44. Winchester - 27. Korpikoski, 30. Stempniak, 50. Turris, 57. Pyatt. Střely na branku: 36:33. Diváci: 19.150.
Los Angeles - Toronto 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky: 16. Simmonds, 35. Handzuš - 23. Boyce, 24. Kessel, 45. Kuljomin. Střely na branku: 32:28. Diváci: 17.834.

Reklama

Související témata: