Hlavní obsah

Hemský si zahraje Utkání hvězd NHL, počtvrté byl vybrán i Eliáš

NEW YORK

Český hokejista Aleš Hemský z Edmontonu si poprvé v kariéře zahraje Utkání hvězd zámořské NHL. Do výběru se dostal také útočník Patrik Eliáš z New Jersey. Zápas se uskuteční 30. ledna v Raleighu.

Foto: Jimmy Jeong, ČTK/AP

Hokejista Edmontonu Aleš Hemský

Článek

Hemský s Eliášem jsou na seznamu 36 hokejistů, kteří doplní šest hráčů vybraných v hlasování fanoušků. To ovládl kapitán Pittsburghu a nejproduktivnější hráč ligy Sidney Crosby. Příznivci vybrali také jeho spoluhráče Jevgenije Malkina, Krise Letanga s brankářem Markem-Andrem Fleurym spolu s Jonathanem Toewsem a Duncanem Keithem z týmu úřadujících vítězů Stanleyova poháru Chicaga.

Sedmadvacetiletý Hemský už byl v roce 2003 v nominaci pro utkání největších talentů NHL, které ale kvůli zranění vynechal. Čtyřiatřicetiletý Eliáš se zúčastní zápasu hvězd počtvrté.

Hokejista New Jersey Devils Patrik Eliáš foto: ČTK/AP/Bill Kostroun

Na seznamu nechybí ani ruský kanonýr Washingtonu Alexandr Ovečkin, kterého čeká čtvrté Utkání hvězd za sebou, přestože momentálně prožívá nejhorší sezonu v pětileté zámořské kariéře. Nejstarším účastníkem bude čtyřicetiletý Švéd Nicklas Lidström. Obránce Detroitu se chystá na svůj dvanáctý zápas hvězd.

Tradiční Utkání hvězd se uskuteční 30. ledna v Raleighu a s novým modelem. Samotní účastníci si příští týden zvolí kapitány a ti si pak budou vybírat svůj tým střídavě po jednotlivcích jako při letním draftu. Jako trenéři povedou mužstva Joel Quenneville z Chicaga a Peter Laviolette z Philadelphie, kteří si zopakují vzájemný duel z loňského finále Stanleyova poháru.

Reklama

Související témata: