Hlavní obsah

Nyquist bude po operaci ramena půl roku mimo hru

Columbus

Švédského útočníka Gustava Nyquista, který v NHL hájí barvy Columbusu, čeká dlouhé období bez hokeje. Po úterní operaci prasklého kloubního pouzdra je před ním rekonvalescence, která se odhaduje na pět až šest měsíců. Měl by tudíž zmeškat start nového ročníku NHL, který vedení ligy plánuje na první den roku 2021.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Šlo o chronický problém, s nímž se Gus potýkal už několik sezon. Přestože i tak zvládal hrát na vysoké úrovni, operace byla nejlepší cestou, jak to celé vyřešit. Těšíme se, až ho budeme mít v sezoně zase zpátky v jeho nejlepší formě a pohodě," uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer klubu Jarmo Kekäläinen.

Jednatřicetiletý Nyquist, jenž loni podepsal s Blue Jackets čtyřletý kontrakt na 22 milionů dolarů, odehrál ve zkrácené základní části uplynulého ročníku 70 zápasů a připsal si v nich 42 bodů za 15 gólů a 27 asistencí. To ho zařadilo na druhé místo týmové produktivity. V deseti duelech play off přidal dvě nahrávky.

Celkově má Nyquist na kontě v dlouhodobé fázi NHL 570 startů a 348 bodů díky 146 brankám a 202 přihrávkám. V bitvách o Stanley Cup odehrál 65 utkání a zaznamenal pět gólů a 16 asistencí. Vedle Columbusu hrál během kariéry v zámoří také za Detroit a San Jose.

Reklama

Související témata: