Hlavní obsah

Fleischmann má krevní sraženiny na plicích a letos v NHL dohrál

Pro hokejového útočníka Tomáše Fleischmanna z Colorada sezona v NHL předčasně skončila. Lékaři mu objevili dvě krevní sraženiny na plicích. Český hráč si stěžoval po čtvrtečním dopoledním rozbruslení na problémy s dýcháním a vyšetření odhalilo vážné zdravotní komplikace.

Foto: Barry Gutierrez, ČTK/AP

Pro útočníka Colorada Tomáše Fleischmanna (vpravo) sezóna skončila.

Článek

Podle týmového lékaře Davida Mellmana bude šestadvacetiletý hokejista několik měsíců užívat léky na ředění krve a nesmí trénovat. Generální manažer týmu Avalanche, kam přišel Fleischmann koncem listopadu z Washingtonu, dodal, že by hráčova kariéra neměla být ohrožena. "Řekli mi, že bude žít normálně. Nemusí být v nemocnici, jen bude brát léky," uvedl manažer Greg Sherman podle agentury AP.

Podobné problémy měl Fleischmann už v létě roku 2009, kdy se mu udělala krevní sraženina v noze. Hluboká žilní trombóza se prý u hráče objevila po dlouhém letu do Česka po skončení sezóny. Zmeškal pak přípravný kemp Washingtonu a také začátek dalšího ročníku NHL.

Pro Colorado bude Fleischmannova absence velmi citelná, protože český útočník si po výměně vedl skvěle. V 22 zápasech v dresu Avalanche zaznamenal 21 bodů. Navíc Colorado postrádá v současné době i další dva útočníky Ryana O'Reillyho s Peterem Muellerem. "Tomáš byl výraznou součástí našeho týmu a musíme se s tím vyrovnat. Nejsme jediným týmem, který musí takové věci řešit," uvedl Sherman, který se s koučem Joem Sakem poradí o možném posílení mužstva pro zbytek sezóny.

Reklama

Související témata: