Hlavní obsah

Havlát si jako náhradník za Malkina zahraje Utkání hvězd NHL

NEW YORK

Český hokejista Martin Havlát si podruhé v kariéře zahraje Utkání hvězd NHL. Útočník Minnesoty Wild byl v úterý povolán jako náhradník za nemocného Jevgenije Malkina z Pittsburghu.

Foto: Andy King, ČTK/AP

Martin Havlát (vlevo) v dresu Minnesoty.

Článek

"Měl jsem jiné plány, ale moc rád je změním," řekl devětadvacetiletý Havlát klubovému webu. Při utkání v Raleighu, kde se v neděli All Star Game uskuteční, se nejproduktivnější hráč Wild (13 gólů, 30 přihrávek) potká s dalším českým útočníkem Patrikem Eliášem z New Jersey.

Havlát si Utkání hvězd v zámoří zahrál už v roce 2007, kdy v Dallasu vstřelil dva góly. "Je to velká čest být vybrán do týmu. Před lety to byl parádní zážitek, takže i teď se moc těším," uvedl bývalý útočník Ottawy a Chicaga.

Kromě Havláta byl dnes jako náhradník vybrán také obránce Phoenixu Keith Yandle. Utkání hvězd se měl původně zúčastnit také Aleš Hemský z Edmontonu, kvůli zranění se však omluvil, stejně jako obránce Tobias Enström z Atlanty. Kapitán Calgary Jarome Iginla se zápasu nezúčastní z rodinných důvodů a již dříve ho nahradil útočník Philadelphie Daniel Briere. Chybět bude také hvězdný Sidney Crosby z Pittsburghu, který se zotavuje po otřesu mozku.

Reklama