Hlavní obsah

Stastny a Skinner byli dodatečně nominováni na Utkání hvězd NHL

NEW YORK

Hokejoví útočníci Paul Stastny z Colorada a Jeff Skinner z Caroliny byli dodatečně nominováni na víkendové Utkání hvězd v Raleighu. Pětadvacetiletý syn slovenské legendy Petera Šťastného se představí na prestižní exhibici podruhé v kariéře, osmnáctiletý nováček NHL Skinner je vůbec nejmladším účastníkem novodobého formátu All Star Game. Nahradili opory Pittsburghu Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina, které vyřadily zdravotní potíže.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Hokejisté Colorada Milan Hejduk (vlevo) a Paul Stastny (uprostřed) gratulují úspěšnému střelci Davidu Jonesovi v duelu s Vancouverem.

Článek

Skinner byl původně nominován do Raleighu na exhibici nováčků, po povýšení do samotného Utkání hvězd se stane ve věku 18 let a 259 dnů třetím nejmladším hráčem v celé historii All Star Game. Oba mladší hokejisté než on však nastupovali v týmech vítězů Stanleyova poháru, kteří do roku 1968 hráli proti výběru All Star NHL.

Z původní nominace pro Utkání hvězd vypadl také z rodinných důvodů forvard Jarome Iginla z Calgary a kvůli zranění český útočník Aleš Hemský z Edmontonu i obránce Tobias Enström z Atlanty. Nahradili je Daniel Briere z Philadelphie, Martin Havlát z Minnesoty a Keith Yandle z Phoenixu. Vedle Havláta je v týmu i původně nominovaný Patrik Eliáš z New Jersey.

Na exhibici nováčků nahradí Skinnera a také již dříve kvůli zranění omluveného Jordana Eberleho z Edmontonu P.K. Subban z Montrealu a Jamie McBain z Caroliny.

Reklama