Hlavní obsah

Hokejisté se při Utkání hvězd NHL dobře bavili

RALEIGH

Aplaus sklízeli po Utkání hvězd v Raleighu z přehlídky osobností v RBC Center především hokejisté domácí Caroliny Eric Staal, Cam Ward a Jeff Skinner. Všichni se při tradiční exhibici stejně jako další účastníci skvěle bavili a výsledná porážka Staalova týmu s výběrem Nicklase Lidströma 10:11 nehrála vůbec žádnou roli.

Foto: ČTK/AP

Hokejisté Chicaga Patrick Kane (88) a Duncan Keith (2), pózují spolu s Patrickem Sharpem (10) a Jonathanem Toewsem po utkání All-Star Game.

Článek

Staalova parta hned v úvodu utkání vedla 4:0, ale podobně rychle svůj náskok ztratila. "Uspokojili jsme se, nebudu vám lhát. Beru to plně na sebe," říkal Staal naoko vážně příznivcům v průběhu klání.

Každý kontakt tria opor Hurricanes s pukem vyvolal v hledišti rozruch a Ward držel čisté konto více než polovinu svého pobytu v brance. "Docela se mi dařilo prvních deset minut. Pak ale bum a dostal jsem čtyři góly. Dělal jsem, co jsem mohl, ale tihle kluci jsou prostě hvězdy," podotkl Ward.

Loui Eriksson (21) slaví gól se spoluhráči z týmu Lidström teammates Nicklasem Lidströmem (5), Jonathanem Toewsem (19) a Martinem Havlátem v Utkání hvězd NHL.foto: Reuters

Osmnáctiletý Skinner jen litoval, že se mu nepodařilo ozdobit svou účast na All Star Game brankou. Šancí na to měl spoustu, trefil i tyčku. "Paul Stastny a Patrik Eliáš se mi snažili přihrávat celý večer. Bohužel jsem se ani jednou neprosadil, ale byla to skvělá zábava," řekl benjamínek exhibice.

Lidström slavil úspěch

Staal porážce svého týmu, který si vybral v pátečním premiérovém draftu, nezabránil ani dvěma góly. Proto se šestadvacetiletý útočník, který byl druhou hvězdou zápasu, poklonil o 14 let staršímu Lidströmovi. "Vybral si vítězný tým a byl plus sedm, takže měl docela úspěšný večer," řekl na adresu zkušeného zadáka Detroitu, který si připsal skvělou bilanci v účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech.

Přitom Lidström v nadsázce naznačil po úvodním soupeřově nástupu obavy z debaklu. "Díváte se na skóre a přemýšlíte: bože, je to 0:4, a to ještě není ani polovina první třetiny," dělil se o své dojmy Lidström.

Na obratu se podílel čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí Loui Eriksson. "Bylo velké ocenění hrát za Nicka Lidströma. Jsem rád, že jsme byli spolu v týmu," prohlásil na adresu svého krajana švédský útočník, který byl třetí hvězdou zápasu a zároveň nejproduktivnějším hráčem. Čtyři body za čtyři asistence zaznamenal také obránce Shea Weber.

Historickým momentem bylo trestné střílení, které nenabídl ani jeden z předešlých 57 předešlých duelů novodobé All Star Game. Alexandr Ovečkin hodil ujíždějícímu Mattu Duchenemu do cesty hokejku, a když Duchene i kvůli tomu neuspěl v zakončení, dostal šanci na reparát.

Henrika Lundqvista ale dvacetiletý útočník Colorada nepřekonal a gólman New Yorku Rangers ani netušil, že zastavil historickou penaltu. "Opravdu? Takže jsem se zapsal do dějin. To je super," usmíval se Lundqvist.

Stejně bral své provinění proti pravidlům Ovečkin. "Proč bych to neudělal? Je to zábava a lidi to mají rádi. Byl to dobrý moment, navíc ani nedal gól. A já mám opět zápis do historie," říkal pobaveně kanonýr Washingtonu.

Hokejisté opouštěli Raleigh po změně formátu Utkání hvězd z klání Východu proti Západu plní pozitivních dojmů, podle nich by měl zůstat zachován í příští rok v Ottawě. "Líbilo se mi to a myslím, že se všichni bavili. Byl jsme trochu nervózní před draftem, protože se hodně mluvilo o tom, kdo půjde na řadu poslední," prohlásil s nadsázkou útočník Patrick Sharp, který gólem a dvěma asistencemi nezabránil prohře Staalova výběru. Přesto byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem a získal i vůz Honda Crosstour EX-L.

Reklama