Hlavní obsah

V Carolině se mi líbí, je volnější atmosféra, říká spokojený Tlustý

TORONTO

Hokejový útočník Jiří Tlustý okusil NHL poprvé v Torontu, tři sezóny zde strávil, ale v minulém ročníku odešel do Caroliny. Nyní se obě mužstva potkala. A nebylo to příjemné setkání. Výsledek 3:0. Hostům se nedařilo téměř nic a tak nebyl po utkání spokojen ani bývalý torontský centr, nyní ve službách Hurikánů. „Nebylo to jednoduchý, takto se nedá přistupovat k utkání,“ řekl Tlustý.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Ilustrační foto. Jiří Tlustý (vlevo) se spoluhráči z Caroliny Dwyerem a Brindamourem na ledě Toronta.

Článek

Prohráli jste, ale jinak jste v Carolině spokojen?

Líbí se mi tam. Je to tam trochu jiné. Volnější atmosféra. Není takový tlak od diváků a od médií jako zde v Torontu. Hraje se mi tam dobře. Jediným problémem bylo zranění. Myslím, že pokud budu zdravý, tak se budu zlepšovat.

O jaké zranění se jednalo? Přetrhl jsem si nějaký vaz v rameni. Vrátil jsem se před přestávkou a hrál jsem čtyři zápasy. Tohle je celkově šesté utkání po zranění.

Jak to vypadá s fyzickou kondicí po takovém zranění? Jelikož se jednalo o zranění ramena, tak jsem mohl bruslit, takže jsem si fyzičku udržoval. Mohl jsem dělat všechno ostatní. Tam nebyl problém.

Je rozdílná vaše úloha v Torontu a v Carolině? Neliší se mnoho. Je to skoro stejné. Musím hrát nejlépe, jak umím a dávat góly, což se mi v poslední době moc nedaří.

Líbí se vám Raleigh? Je to něco trochu jiného než v Torontu. příjemné a více rodinné. Na Toronto vzpomínám rád. Prožil jsem tu tři roky. Dostal jsem však novou příležitost a musím se přizpůsobit tomu, kde jsem.

Jaký to byl pocit hrát proti Tomáši Kaberlemu, s kterým jste zde hrál? Je to hezký pocit hrát proti kamarádovi. Je mi líto, že jsme nevyhráli. Minule jsme se pošťuchovali, protože jsme vyhráli my, Včera mi psal Tomáš, že dnes vyhraje Toronto. A měl pravdu, nezískali jsme dva body, což je škoda.

Jaká je šance na postup do play-off? Máme velkou šanci. protože jsme devátí máme o dva zápasy méně a ztrácíme pouze bod. Čeká nás velký zápas právě proti osmé Atlantě a uvidíme, jak to dopadne.

Myslíte, že nastoupí Ondřej Pavelec? Doufám, že nastoupí a doufám, že mu dám gól…

Reklama