Hlavní obsah

Dominátor Hašek má svůj obchod přes ulici

DETROIT

Jen pár kroků ze svého detroitského příbytku má Dominik Hašek do svého obchodu s oblečením Dominator. "Je to hned přes ulici," usmívá se český gólman. Na chod firmy tak dohlíží přímo v terénu. Když má volno, zastaví se. "Na chvíli, popovídat si s lidmi," vysvětlil pro místní deník Detroit Free Press.

Foto: ČTK

Dominik Hašek

Článek

Mnoho z hvězd Rudých křídel se mimo 'pracovní dobu' baví podnikáním. Chris Chelios vlastní restauraci, stejně jako Nicklas Lidström. Podnikavý Švéd se navíc podílí na výrobě energetického nápoje Magic. Kapitán týmu Steve Yzerman zase investuje svůj čas do nábytku.

Hašek má oblečení, firmu pojmenoval podle své hokejové přezdívky. "Mou prací je hrát hokej a také na to zaměřuji svou pozornost. Ale pokud mám volnou chvíli, rád se zabavím něčím jiným," řekl Hašek listu Free Press.

Často se v zámoří i v tuzemsku spekulovalo o tom, že právě návrat do NHL měl být součástí marketingového plánu firmy na proražení za oceánem. Případně, že Hašek chce lukrativní smlouvou vylepšit podnikový rozpočet. "Ne, firmě se daří. Je na tom stále lépe a lépe," prohlásil gólman a dodal: "Když jsem své plány na návrat prozradil řediteli firmy Dalu Johnsonovi, řekl: 'To je skvělé, to nám může pomoci." Otevření pobočky v Detroitu však prý bylo naplánováno již dříve.

"Ale největším lákadlem k návratu bylo samozřejmě znovu hrát hokej. Že tady budu mít ještě nějaké zájmy, je jedině dobře," zdůraznil Hašek, který je v Detroitu sám. Rodina zůstala v Česku.

Reklama

Související témata: