Hlavní obsah

New Jersey vyhráli v Montrealu, ale přišli o brankáře Brodeura

Zlepšenou formu i nadále prokazují v NHL hokejisté New Jersey, když vyhráli v Montrealu 4:1 a připsali si devátou výhru z posledních dvanácti zápasů. Devils se vítězstvím, ke kterému přispěl dvěma góly Ilja Kovalčuk, odpoutali z posledního místa ve Východní konferenci. V zápase ale hosté přišli o brankáře Martina Brodeura, který kvůli problémům s pravým kolenem odstoupil z utkání po první třetině za stavu 2:0.

Foto: Gregory Smith, ČTK/AP

Brankář New Jersey Devils Martin Brodeur

Článek

Zranění si Brodeur přivodil při akci Tomáše Plekance, se šesti střelami nejaktivnějším hráčem Montrealu, když jeho pokus vyrazil a při přemístění si ve snaze pokrýt dorážku vymknul koleno. "Slyšel jsem prasknutí. Uvidíme, jak se budu cítit zítra, ale myslím si, že to nebude vůbec vážné. Rozhodl jsem se ale po první třetině, že to nebudu více zhoršovat. Určitě to nebylo po tom vymknutí stoprocentní," uvedl Brodeur, který si navzdory zranění připsal v rodném Montrealu výhru. "Hedberg odvedl dobrou práci a udržel nám vítězství," radoval se.

V čele kanadského bodování soutěže je opět mladý útočník Steven Stamkos, který gólem a třemi asistencemi režíroval výhru Tampy Bay 4:3 v prodloužení nad St. Louis. "Minule jsem předvedl jeden ze svých nejhorších výkonů v důležitém utkání (prohra 2:5 s Washingtonem). O to více jsem chtěl dnes dokázat, že můžu být týmu prospěšný. Ale nebylo to jen o mně. Celý tým se zvedl," uvedl Stamkos, který je i se 40 trefami nejlepším střelcem NHL.

Jedenadvacetiletý útočník je druhým hráčem v historii klubu, který dal alespoň 40 branek ve dvou sezonách po sobě. Tím zbývajícím hokejistou je Vincent Lecavalier, který za asistence Stamkose rozhodl gólem v čase 64:53 o druhém bodu pro Tampu Bay.

Montreal - New Jersey 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 27. Subban - 5. a 59. Kovalčuk, 2. Zubrus, 24. Zajac. Střely na branku: 26:30. Diváci: 21.273.
Tampa Bay - St. Louis 4:3 v prodl. (1:0, 2:3, 0:0 - 1:0)
Branky: 19. Stamkos, 23. Moore, 34. Downie, 65. Lecavalier - 21. Berglund, 32. Backes, 34. Nikitin. Střely na branku: 40:32. Diváci: 14.896.

Reklama

Související témata: