Hlavní obsah

Pavelec: Chybami se člověk nemusí vždy učit

Brankář Atlanty Ondřej Pavelec inkasoval v utkání s Torontem z 32 střel pět branek a jeho tým podlehl na ledě Maple Leafs 4:5. "Snažím se týmu pomoci, ale v poslední době se to moc nedaří," mrzí třiadvacetiletého gólmana.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Brankář Atlanty Ondřej Pavelec

Článek

Zřejmě rozhodující moment se odehrál v 55. minutě, v níž obránce Atlanty Byfuglien naslepo nahrával před valstní brankou a tato nahrávka dozadu šla přímo na hokejku Kulemina, který vás prostřelil...

Celý zápas není o jedné chybě. To se stane. Od toho tam je brankář, aby to napravil. Nejedná se o jednu chybu, ale o x chyb během jednoho střídání. To je ten problém. Můžeme si pak v kabině říkat, co chceme. O přestávce po první třetině jsme si naordinovali, že budeme hrát chytře a na začátku druhé třetiny máme během čtyř vteřin na trestné lavici dva hráče a hrajeme v oslabení tři na pět. To se těžko brání a tým jako Toronto to dokáže potrestat. A o to je to horší, že si takto prohráváme zápasy sami.

Jak těžké je zkoncentrovat se v zápase, kde se dělá tolik chyb?

Hokej je hra chyb. A ty chyby se dělají v každém zápase. Jde o to, aby jich bylo co nejméně a donutit soupeře, aby je naopak dělal. Bohužel nám se to nedaří a ty chyby děláme my a proto prohráváme.

Je těžké pro brankáře zkoncentrovat se?

Každý zápas má vždy jiný průběh. Snažím se soustředit na svůj výkon a nekoukat kolem sebe a tak pomoci týmu, jak jen mohu, ale v poslední době se to moc nedaří.

V závěrečné třetině to vypadalo jako, že vám docházely síly…

To je přesně ono ztratíme koncentraci. Hokej se hraje šedesát minut a my jsme schopni vydržet pouze dvě třetiny. V závěru chybujeme a prohrajeme. To se nestalo pouze dneska a bohužel v poslední době se to stává příliš často.

Jaké jsou šance na play-off?

Ty šance zde pořád jsou. Stále bojujeme o osmé místo. Hraje se až do konce, ale pokud budeme hrát, tak jak hrajeme teď, tak to nevidím moc růžově.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články