Hlavní obsah

VIDEO: Čtrnáct bitek, 346 trestných minut a dvanáct gólů. To byl duel Islanders s Pittsburghem

NEW YORK

Dvanáct gólů, čtrnáct pěstních šarvátek, deset hráčů vyloučených do konce utkání a celkem 346 obdržených trestných minut! To vše nabídl páteční souboj v NHL mezi NY Islanders a Pittsburghem, který Ostrované vyhráli 9:3. Téměř sedm let neudělili sudí v zámořské nejvyšší soutěži tolik trestných minut. Netradičně se navíc do sebe pustili i hráč z pole s brankářem.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Eric Tangradi z Pittsburghu leží na ledě po jedné z bitek v zápase s NY Islanders.

Článek

Islanders oplatili Pittsburghu porážku 0:3 z devět dní starého zápasu, na jehož konci se zapojili do hromadné potyčky i brankáři. Gólman Penguins Brent Johnson tehdy jednou ranou srazil k ledu Ricka DiPietra, který od té doby kvůli zlomeninám v obličeji nechytá.

Brankář Pittsburghu Brent Johnson (vlevo) se chystá na bitku s Michaelem Haleyem z NY Islanders.foto: ČTK/AP/Mark Lennihan

"Byl to vzrušující zápas a je skvělé, že si z něho odnášíme dva body," uvedl útočník Islanders John Tavares, který vstřelil gól a na tři přihrál. "Nikdy předtím jsem podobné utkání nezažil. Tolik bitek... Vypadalo to, jako by nikdy neměly skončit. Ale jenom to ukazuje, že jsme v mužstvu ochotni jeden pro druhého udělat cokoliv," dodal Tavares.

Micheal Haley z NY Islanders zasazuje úder Craigu Adamsovi z Pittsburghu.foto: ČTK/AP/Mark Lennihan

Pro Islanders je to nejvyšší vítězství od roku 1993, kdy vyhráli 9:3 na ledě Chicaga. "Bylo to utkání plné emocí, v němž jsme určitě získali velkou porci sebevědomí. Semkli jsme se a hráli jako jeden muž. Spousta našich hráčů předvedla výkon na hranici svých možností," řekl Matt Moulson, který spolu s Michaelem Grabnerem vstřelili po dvou gólech.

Reklama

Související témata: