Hlavní obsah

VIDEO: Godard dostal v NHL za opuštění střídačky trest na deset zápasů

NEW YORK

Vedení NHL potrestalo tři hokejisty za chování v pátečním zápasu mezi New Yorkem Islanders a Pittsburghem, který poznamenalo množství šarvátek. Deset utkání nesmí hrát pittsburský útočník Eric Godard, který skočil na led ze střídačky a spěchal na pomoc brankáři Brentu Johnsonovi.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Eric Tangradi z Pittsburghu leží na ledě po jedné z bitek v zápase s NY Islanders.

Článek

Devítizápasový trest dostal útočník Islanders Trevor Gillies, který udeřil do hlavy a zranil Erika Tangradiho, další newyorský hráč Matt Martin vynechá čtyři utkání. Všichni také po dobu trestu nebudou pobírat plat.

O největší částku přijde Martin, jenž zezadu napadl Maxe Talbota, na jeho kontě bude chybět více než 41 500 dolarů (asi 742 tisíc korun). Islanders navíc dostali stotisícovou pokutu.

Islanders v pátek zvítězili nad oslabeným Pittsburghem 9:3, rozhodčí museli v utkání rozdat 346 trestných minut. Na ledě se odehrálo čtrnáct pěstních bitek a deset hráčů bylo vyloučeno do konce zápasu.

V předchozím vzájemném duelu se do hromadné potyčky zapojili i brankáři. Johnson tehdy jednou ranou srazil k ledu Ricka DiPietra, který od té doby kvůli zlomeninám v obličeji nechytá.

Reklama

Související témata: