Hlavní obsah

Ohledně reprezentace mne nikdo nekontaktoval, říká Michálek

TORONTO

Teprve v pátek přišel brankář Craig Anderson do Ottawy, kam jej vyměnilo Colorado. A hned svému novému zaměstnavateli ukázal, že na jeho příchodu rozhodně neprodělají. V Torontu na něj šlo během základní hrací doby a prodloužení 47 střel, přesto za svá záda nepustil jediný gól. A nekapituloval ani v samostatných nájezdech. "Byl to naprosto neuvěřitelný výkon," kroutil hlavou jeho spoluhráč Milan Michálek.

Foto: ČTK/AP

Milan Michálek (vlevo) před brankou Bostonu

Článek

Ottawa vyhrála v Torontu 1:0 po samostatných nájezdech, když jediným úspěšným střelcem byl Jason Spezza. "To je snad poprvé v životě, co jsme nevstřelili branku během utkání a bereme dva body. Vlastně jsme letos s Ottawou poprvé vyhráli nájezdy a nový gólman odvedl perfektní výkon. Doufejme, že mu to vydrží," řekl Milan Michálek v rozhovoru pro Sport.cz.

Levé křídlo ottawských Senátorů strávilo v zápase na ledě přes 21 minut, na závěrečné nájezdy se ale nedostal. "V Ottawě jsem žádný ještě nejel. V San Jose jsem jezdil, ale tady ne. Nevím proč. Trenér má většinou připravené jiné tři hráče," mrzí českého útočníka.

Mistrovství světa? Nikdo mne nekontaktoval

Ottawa během minulého týdne kromě Andersona získala i výběr draftu za výměnu útočníka Kellyho do Bostonu, největší přestupovou událostí byl však odchod Tomáše Kaberleho z Toronta do Bostonu. "Tomáš je jeden z nejlepších obránců v NHL a já si myslím, že bude Torontu hodně chybět. Je výborný na přesilovkách, má přesnou přihrávku. Teď posílil skvělý Boston a ten bude mít velkou šanci vyhrát Stanley Cup," myslí si Michálek.

Ottawa je nejhorším týmem Východní konference NHL, na play-off už může takřka zapomenout. "Sezóna to byla přímo strašná. Nic nám nešlo a nevím proč. Začali se prodávat hráče, aby se ušetřilo. Nevím, co se bude dít," tvrdí český forvard. Neví ani, zda by mohl pomoci české reprezentaci na mistrovství světa. "Zatím mne nikdo nekontaktoval... Ale taky třeba mohu být vyměněn," dodal k možnosti, že by se objevil v národním týmu.

Reklama

Související témata: