Hlavní obsah

Nejsem zbabělec, který neshodí rukavice, říká forvard Bostonu Krejčí

Marek BurkertSport.czPrávo

Když loni Davida Krejčího v semifinále Východní konference sestřelil kapitán Philadelphie Mike Richards, byla to pro hokejisty Bruins katastrofa. Ztratili vedení 3:0 na zápasy a český centr ještě musel na operaci. Možná i proto se tentokrát Medvědi před klíčovou fází sezóny vyzbrojili novými tvářemi a otevřeně mluví o útoku na Stanley Cup.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Shodit rukavice se David Krejčí rozhodně nebojí, v zápasech s Montrealem se v této sezóně popral už dvakrát.

Článek

Bostonská kabina se v posledních dnech hodně proměnila. Co jste říkal na všechny ty trejdy, díky nimž máte zase v mužstvu českého spoluhráče?

Změnilo se to hodně. Člověk má pocit, jako by šel do nového týmu. Získali jsme Tomáše Kaberleho, což je super, ale i další hodně dobré hráče (Peverleyho z Atlanty, Kellyho z Ottawy – pozn. red.). Myslím že teď mužstvo na Stanley Cup máme.

Vážně? Už to máte takhle nalajnované?

My nevyhráváme o moc gólů, ale když hrajeme svoji hru, tak jsme schopni porazit kohokoli. A tým jsme doplnili moc dobře.

Uzávěrka přestupů je v NHL 28. února, do té doby už nečekáte změny?

Náš generální manažer s námi o tom nemluví, ale nepřekvapilo by mě, kdyby už nic neproběhlo.

Před sezónou jste říkal, že vaším cílem pro tuto sezónu je hrát v Bostonu centra prvního útoku. Jste spokojený s tím, jak se vám to daří?

Od začátku sezóny to nebylo špatné, s Hortonem a Lucicem jsme pravidelně bodovali, ale pak jsem utrpěl otřes mozku a šel mezi ně Savard. Trenérovi se to ale moc nezamlouvalo, tak mě do první lajny zase vrátil a teď máme za sebou zase pár dobrých zápasů.

David Krejčí v letošní sezóně
Před otřesem mozkuPo otřesu mozku
11 zápasů (2 góly + 8 asistencí)41 zápasů (7 gólů + 26 asistencí)

Co je pro vás momentálně prioritou, aby vám naskakovaly góly a asistence nebo čas strávený na ledě?

Chtěl bych být hráčem, kterého bude kouč posílat na led ve všech herních situacích. Na přesilovky, oslabení. Když mi ten čas dá, tak se to může dařit.

Zmínil jste Savarda, jemuž po dalším otřesu mozku skončila sezóna. Jak jste to přijali? Zvlášť když ho zranil váš bývalý spoluhráč Hunwick…

Je to hrozná smůla. Marc je výbornej hráč a dobrej kluk, se kterým je v kabině sranda. Bohužel to nemá jednoduchý. Ale takové věci se stávají, mně se to ostatně stalo taky.

Pro vás to byl po střetu s Oshiem ze St. Louis už druhý otřes mozku v kariéře. Bylo to tentokrát horší?

Ten první jsem měl hned v premiérovém zápase v NHL. Vyšlo to tak nastejno. Tehdy jsem chyběl asi deset dnů, teď čtrnáct. Necítil jsem se nějak zle, zahrál jsem si na Xboxu, krásně jsem se najedl… Ale přece jen, na hokej to nebylo, byl jsem unavenější.

V poslední době se z vás v zápasech s Montrealem stává bitkař. Jak se v té roli cítíte?

Ta bitka s Cammallerim byla jasná. Trefil mě loktem, tak jsme si řekli, že shodíme rukavice a vyřídíme to.

Ale hned při dalším zápase s Habs se led proměnil v bitevní pole.

Bylo to hodně vyhecované. Padlo hodně gólů, oni prohrávali a chtěli to nějak změnit. Navíc v naší lajně hraje Lucic, což je velkej řezač. V Montrealu je zase spousta hráčů, které nemá ráda celá liga.

A ta vaše bitka?

Po Lucicovi tam lezlo několik hráčů, tak jsem jednoho odtáhnul (Pouliota – pozn. red.). On hned shodil rukavice, tak jsem šel do toho taky. Neměl jsem na výběr a taky nejsem nějakej zbabělej sráč, abych se neporval.

Takže 8. března, kdy s Montrealem hrajete znovu, se máme zase těšit na pořádnou vřavu?

Boston–Montreal, to je derby jako Sparta–Slavia. Nemáme je prostě rádi.

Takže nepřipadá v úvahu, abyste při zápase prohodil pár slov s krajany v dresu soupeře?

Tak s Plekancem jsme měli nějaké neshody minulou sezónu (potyčka, při níž Krejčí dostal do obličeje koncem hokejky – pozn. red.). Ale se Špačkem nebo s Hamrlíkem bych rukavice určitě neshodil...

Reklama

Související témata: