Hlavní obsah

Hemský bude chybět Edmontonu dva až tři týdny

EDMONTON

Český hokejový útočník Aleš Hemský bude minimálně dva až tři týdny chybět s pochroumaným pravým ramenem Edmontonu. Ofenzivní hvězda Oilers se zranila v úterním utkání proti Nashvillu po zákroku obránce Johna Bluma. Hemského tak po problémech s třísly a otřesem mozku čeká další nucená pauza v sezoně.

Foto: Jimmy Jeong, ČTK/AP

Hokejista Edmontonu Aleš Hemský.

Článek

"Věříme, že bude mimo hru jen dva tři týdny. Podrobil se vyšetření magnetickou rezonancí a čekají ho další vyšetření, která ukážou více," řekl deníku Edmonton Journal trenér Edmontonu Tom Renney. Hemský už vynechal v této sezoně 17 utkání. V prosinci jej vyřadily na 13 zápasů potíže se třísly a v únoru na čtyři duely otřes mozku, kvůli kterému přišel i o start na Utkání hvězd NHL.

Přesto je Hemský se 42 body za 14 branek a 28 asistencí ze 47 zápasů nejproduktivnějším hráčem aktuálně nejhoršího týmu NHL. V minulé sezoně stihl Hemský jen 22 utkání a v listopadu se musel podrobit operaci levého ramena. "Můžu říct, že jeho styl hry je odvážný. Je ale lepší mít v týmu hráče, který se obětuje pro tým, než takového, který se chce vyhnout újmě," doplnil Renney.

Hemský je s příjmem 4,5 milionu dolarů třetím nejlépe placeným hráčem Edmontonu. Oilers si vybrali pardubického odchovance v roce 2001 jako třináctku draftu. Mistr světa z Vídně z roku 2005 má na kontě v NHL 490 utkání a 395 bodů za 114 branek a 281 asistencí. Ve 30 duelech play off zaznamenal šest tref a 11 přihrávek.

Reklama