Hlavní obsah

Útočník Hall bude Edmontonu chybět do konce sezóny

EDMONTON

Hokejisté Edmontonu se musí obejít ve zbytku sezóny bez útočníka Taylora Halla. Loňská jednička draftu totiž bude osm týdnů mimo hru s pochroumaným kotníkem a pro aktuálně nejhorší tým NHL skončí ročník už za měsíc po základní části. Devatenáctiletý Hall se zranil ve čtvrtečním utkání proti Columbusu při bitce s Derekem Dorsettem.

Foto: Mike Blake, Reuters

Jednička loňského draftu NHL Taylor Hall obléká dres Edmontonu Oilers.

Článek

Nepříjemně skončila pro talentovaného Kanaďana jeho první potyčka v NHL. Kotník si nešťastně poranil při pádu na led. Zápas skončil pro Halla už ve 34. minutě, přesto stihl přispěl do té doby k výhře 4:2 gólem a asistencí. Dosáhl tak takzvaného hattricku Gordieho Howea, když zaznamenal v jednom utkání branku, přihrávku a ještě se popral.

"Samozřejmě jsem z výsledků magnetické rezonance hodně nešťastný. Doufám, že se dám co nejdříve dohromady a vrátím se brzy na led, abych se mohl chystat na další sezónu," řekl Hall, který je se 42 body za 22 gólů a 20 asistencí třetím nejproduktivnějším nováčkem v NHL a v Oilers je lídrem kanadského bodování v této sezóně. Edmonton přišel v tomto týdnu také o českého útočníka Aleše Hemského, který si zranil rameno.

Reklama

Související témata: