Hlavní obsah

VIDEO: Chára odstrčil hráče Montrealu, nešťastník se probral až v nemocnici

Zápasy mezi hokejisty Bostonu a Montrealu jsou v letošní sezóně NHL mimořádně vyhrocené. Před měsícem skončilo utkání hromadnou bitkou, do níž se zapojili i gólmani, úterní duel zase poznamenalo hrůzně vypadající zranění Maxe Paciorettyho z Montrealu, kterého nekompromisně narazil na hrazení slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára.

Foto: Shaun Best , Reuters

Zdeno Chára nekompromisně naráží Maxe Paciorettyho na hrazení.

Článek

Vše se odehrálo na konci druhé třetiny, kdy Pacioretty vyrazil za pukem k hrazení. Měl ovšem tu smůlu, že blízko něj už strážil území bostonský obr Chára, který jej chtěl nekompromisně odstavit sražením na mantinel. Naneštěstí se tak ale stalo v místě, kde začínalo za domácí střídačkou skleněné hrazení a Pacioretty narazil hlavou přímo do sloupku oddělující střídačky obou mužstev.

Pacioretty se skácel k ledu přímo před svými spoluhráči na střídačce a zápas pro něj skončil na nosítkách zdravotníků, kteří jej převezli do nemocnice. Mluvčí Canadiens veřejnost uklidnil prohlášením, že Pacioretty byl při převozu do nemocnice při vědomí a schopen hýbat končetinami.

Trest do konce utkání

"Bylo to velmi nešťastné a seběhlo se to velmi rychle. Nebyl v tom žádný úmysl, nic takového jsem neplánoval. Vždy hraji tvrdě, ale nikdy se nesnažím komukoliv ublížit. To není můj styl. Doufám, že bude brzy v pořádku," řekl po zápase Chára, na kterého se bezprostředně po zákroku sesypali hráči Montrealu Gomez a Gionta. Za zákrok byl Chára potrestán trestem na pět minut a do konce utkání.

"Chára se špatně rozhodl. Ale myslím si, že musel vědět, že se blíží k oblasti, která je vyplněna skleněným hrazením," komentoval situaci domácí útočník Lars Eller, který dal dva góly. "Liga by se tím měla zabývat. Nestalo se to poprvé. Mám pocit, že se to stále zhoršuje. Byl to nebezpečný úder," doplnil trenér Montrealu Jacques Martin.

Reklama

Související témata: