Hlavní obsah

VIDEO: Bláznivé oslavy gólů v NHL - nechybí Jágrovo salutování a Hejdukův kraul

Jirka G. NovákSport.cz

V hokeji padají různé góly a jejich autoři někdy dělají na jejich oslavu bláznivé kousky. Server NHL.com dal dohromady ty nejbláznivější oslavy gólů v nejslavnější hokejové lize světa a my vám předkládáme kratší výběr některých z nich. A určitě je na co koukat, ostatně do povědomí zámořských fanoušků se svými kousky zapsali například i Jaromír Jágr a Milan Hejduk.

Foto: ČTK/AP

Jaromír Jágr salutuje na oslavu gólu

Článek

Bláznivé oslavy branek byly v NHL k vidění už v 80. letech, kdy se proslavil především Dave "Tiger" Williams. Ten sice dodnes vede tabulku nejtrestanějších hráčů NHL, ale do povědomí fanoušků se jako hráč Vancouveru zapsal i svým kouskem v zápase s Torontem. Po vstřelení gólu tehdy nasedl na svou hokejku strčenou mezi nohy a vezl se na ni téměř přes celé kluziště.

Tento moment se stal klasikou, na kterou měl Williams patent. Neméně úspěšný byl kousek, kterým se o pár let později proslavil finský kanonýr Teemu Selänne. Ten kdysi ve Winnipegu po vstřelení gólu vyhodil do vzduchu rukavici a hokejkou imitoval střelbu samopalem.

Rus Alexej Kovaljov ve slavné éře Michaela Jacksona po vstřeleném gólu napodoboval jeho "měsíční chůzi", Sean Avery si zase místo oslavy dal přímo na ledě porci kliků. Obránce Bostonu Zdeno Chára po svém hattricku naznačoval, že "svůj širák (rozuměj helmu) odhazuje v dál". Dvojice z Colorada Duchene a Stastny nedávno po gólu předvedla oslavný taneček, za který by se nestyděli ani afričtí fotbalisté.

V minulosti se neztratili ani čeští hokejisté. Hvězda z největších Jaromír Jágr v jednom období 90. let po každém svém gólu po vojensku salutoval, což předvedl i na slavném tažení české reprezentace olympiádou v Naganu. Originálnost předvedl i Milan Hejduk, který se po gólu vrhl na led a předvedl několik kraulových temp.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články