Hlavní obsah

Hemský musí s ramenem na operaci, v této sezóně dohrál

EDMONTON

Hokejový útočník Aleš Hemský z Edmontonu musí s poraněným pravým ramenem na operaci a letošní sezona pro něj skončila. Rekonvalescence potrvá čtyři až šest měsíců. Oilers to v úterý oznámili prostřednictvím Twitteru.

Foto: Jimmy Jeong, ČTK/AP

Hokejista Edmontonu Aleš Hemský

Článek

Hemský se zranil 1. března v utkání proti Nashvillu po zákroku obránce Johna Bluma. Trenér Tom Renney uvedl, že ofenzivní hvězda týmu by měla chybět zhruba tři týdny, ale nakonec pochroumané rameno připraví českého hokejistu o zbytek letošního ročníku NHL.

Před zraněním ramena vynechal sedmadvacetiletý útočník v této sezoně už 17 utkání. V prosinci jej vyřadily na 13 zápasů potíže s třísly a v únoru zmeškal čtyři duely kvůli otřesu mozku. Přišel i o Utkání hvězd NHL.

Přesto byl Hemský se 42 body za 14 branek a 28 asistencí ze 47 zápasů donedávna nejproduktivnějším hráčem nejhoršího týmu NHL. Mezitím ho předstihli Sam Gagner a Taylor Hall, kteří mají stejně bodů, ale více branek.

Hemského, který je s příjmem 4,5 milionu dolarů třetím nejlépe placeným hráčem Edmontonu, zdravotní problémy pronásledují. V minulé sezoně odehrál jen 22 utkání, pak musel na operaci levého ramena.

Reklama

Související témata: