Hlavní obsah

VIDEO: Už dva měsíce nehrál Crosby v NHL a musí vyvracet zprávy o konci kariéry

PITTSBURGH

Už přes dva měsíce je hokejová NHL bez jedné ze svých největších hvězd současnosti. Útočník týmu Pittsburgh Penguins Sidney Crosby utrpěl 5. ledna otřes mozku a od té doby se v soutěžním zápase před fanoušky neukázal. Teprve v pondělí alespoň obul brusle a krátce vyjel na led v domácí aréně Penguins, což si zopakoval i včera. Kdy se ale vrátí před plné ochozy, je zatím ve hvězdách.

Foto: Dave Denoma, Reuters

Sidney Crosby - neskončí jeho kariéra předčasně?

Článek

Podle trenéra Pittsburghu Dana Bylsmy strávil Crosby na ledě arény Consol Energy Center kolem patnácti minut a nebyly u něj patrné žádné následky otřesu mozku, který utrpěl před dvěma měsíci v zápase s Tampou. Že by se už 23letý centr mohl cítit lépe ostatně naznačilo i to, že na led vyjel i včera.

Pokud na něm nebudou patrné žádné potíže s bolestmi hlavy nebo další vedlejší účinky otřesu mozku, mohl by se Crosby k zápasům NHL znovu vrátit. Vedení Pittsburghu však zatím raději nechce stanovovat žádný konkrétní termín, do kdy by se tak mohlo stát. Penguins odehráli už 30 zápasů bez Sidneyho Crosbyho v sestavě.

Crosby se vyptával u Leopolda

Minulý týden se Crosby sešel s bývalým spoluhráčem Jordanem Leopoldem, který dnes hraje za Buffalo. Důvod byl jasný - promluvit si o otřesu mozku. Leopold totiž to samé, co nyní prožívá Crosby, zažil během loňského play-off.

"Vždycky pokecáme, když přijedeme do Pittsburghu, nebo naopak oni k nám. Myslím, že se cítil už v pohodě, měl dobrou náladu. Ví, že další dny by mu mělo být ještě lépe. Snažil jsem se ho povzbudit a dodat mu kuráž, určitě bude v pořádku," prozradil průběh schůzky Leopold pro list Buffalo News.

"Otřes mozku je prostě pitomé zranění. Navenek vypadáte, že jste v pohodě, ale může vám být pěkně mizerně. Navíc se cítíte být trochu izolovaný od týmu, protože najednou nejste s kluky v pravidelném kontaktu a to vám na náladě moc nepřidá. Je to frustrující. Proto jsem mu chtěl také naznačit, že kamarádi jsou pořád při něm," dodal Leopold.

Dva tvrdé úderby během pěti dní

Crosby utrpěl náraz do hlavy už během zápasu Winter Classic s Washingtonem 1. ledna, ale protože nevykazoval žádné symptomy otřesu mozku, normálně nastoupil do dalšího zápasu. Náraz v zápase s Tampou Bay o čtyři dny později pak už měl ale vážnější následky. Motala se mu hlava a brzy byl unavený.

Tehdejší lídr kanadského bodování NHL od té doby podstoupil několik lékařských vyšetření a opustil tým. Na celý měsíc se vrátil domů k rodičům v Kanadě a objevily se dokonce zprávy o tom, že rodina by si přála, aby ukončil kariéru. To však Crosby před novináři vyvrátil.

"Tak to není, takové úvahy jsou hodně předčasné. Ale pokud vám tělo něco naznačuje, tak se mu snažíte naslouchat, to je vše. V posledních dnech jsem se však cítil dobře a proto jsem chtěl také zkusit, jak mi to půjde s bruslemi na ledě. Neznamená to ale, že ještě nepociťuji nějaké následky, zkrátka se jen snažím z toho dostat krůček po krůčku," vysvětlil Crosby.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články