Hlavní obsah

Hudler dal jediný gól Detroitu. Vokoun čtyřikrát inkasoval, překonal ho i Kopecký

Český útočník Jiří Hudler vstřelil ve středečním utkání NHL jediný gól Detroitu, který v souboji dvou nejlepších týmů Západní konference podlehl doma Vancouveru 1:2. Obě trefy hostujícího celku si připsal nejproduktivnější hráč soutěže Daniel Sedin.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Vokoun leží vedle branky Floridy, zatímco Tomáš Kopecký skóruje.

Článek

Švédský hokejista má v čele kanadského bodování náskok sedmi bodů před svým dvojčetem a spoluhráčem z formace Henrikem, jenž Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče sezóny získal loni.

Jiří Hudler (zcela vpravo) střílí gól do sítě Vancouveru.foto: Reuters/Rebecca Cook

"Byl jsem za něho šťastný, že to minulý rok dokázal, a jsem si jistý, že bude rád, když se to pro změnu povede letos mně. Ale na to nesmíme myslet, to by zničilo naši hru. Nejsme tady od toho, abychom vyhrávali kanadské bodování. V první řadě bych chtěl vyhrát Stanleyův pohár," uvedl Daniel Sedin.

Daniel Sedin z Vancouveru je nejplatnějším hráčem NHL.foto: Reuters/Chad Ziemendorf

Hokejisté Vancouveru se výhrou v Detroitu přiblížili i zisku Prezidentova poháru pro vítěze základní části. Canucks, kteří tuto trofej ještě v klubové historii nezískali, mají před vedoucím celkem Východní konference Philadelphií náskok osmi bodů a před Detroitem ještě o dva více.

"Pokud bychom to dotáhli, měli by z nás být favoriti na celkové vítězství. To není špatná věc. Když jsme v 82 zápasech prokázali, že jsme dobří, měli bychom být dobří i v play off," pokračoval třicetiletý útočník a zasnil se i nad možným ziskem Stanleyova poháru.

"Bylo by to něco mimořádného. Ještě nás čeká dlouhá cesta, ale líbí se mi, jak je tento tým zaměřený na vítězství. Každý dodržuje, co si řekneme, jsme zodpovědní jeden k druhému. Pokud v tom budeme i nadále pokračovat, můžeme letos dosáhnout něčeho mimořádného," dodal Daniel Sedin.

Byl u narození dcery

Ještě v pondělí večer byl u narození své dcery, žádný zápas ale z osobních důvodů nezmeškal. K týmu se připojil na ranním rozbruslení před utkáním v Detroitu a po přihrávkách dvojčete Henrika dostal Canucks do vedení 2:0. Utkání ještě v 52. minutě zdramatizoval Hudler, jenž úspěšnou dorážkou překonal v přesilové hře brankáře Roberta Luonga.

Hokejisté Floridy se trápí v koncovce a ve druhém utkání za sebou nedali ani gól. Na ledě Chicaga prohráli 0:4. Naděje Panthers na bodový zisk dlouho držel český brankář Tomáš Vokoun, který zastavil 27 střel a poprvé inkasoval až ve 35. minutě. V závěrečné části se ale domácí utrhli třemi góly, u posledního zaznamenal přihrávku Michael Frolík, který byl v této sezoně vyměněn do Chicaga právě z Floridy.

Podle trenéra Panthers Petera DeBoera ale sehráli jeho svěřenci lepší zápas než při úterní porážce 0:1 s New Yorkem Rangers. "Vím, že když se lidé podívají na výsledek, tak si budou myslet opak. Dnes jsme ale hráli s větším nasazením než proti Rangers. Bojovali jsme. Ale nemůžeme žádný zápas vyhrát, když nedáme gól. To je v několika posledních zápasech náš problém," podotkl DeBoer.

Calgary dochází dech

Calgary v závěru základní části dochází dech. Desátý tým Západní konference prohrál v San Jose 3:6 a prohrál šest z posledních sedmi utkání. "Dostali jsme se ze zaběhnuté koleje. Nehrajeme ani dostatečně sebevědomě, jak by bylo potřeba. Dnes jsme dostali v první třetině čtyři góly, po takovém začátku mnoho zápasů nevyhrajete. Takový start je neomluvitelný," dodal hostující útočník Jarome Iginla. Jednu asistenci si v dresu poražených připsal Aleš Kotalík.

Na poslední postupové místo ztrácí Calgary dva body, ale má odehráno o tři utkání více než osmý Anaheim, který na rozdíl od Calgary ve středu prokázal touhu po vítězství. Ducks v Dallasu vyrovnali ve třetí třetině dvakrát jednobrankový náskok soupeře, přičemž ve druhém případě v čase 59:53 zařídil Teemu Selänne prodloužení. V něm Cam Fowler rozhodl o výhře Anaheimu 4:3.

Detroit - Vancouver 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 52. Hudler - 27. a 50. D. Sedin. Střely na branku: 40:33. Diváci: 20.066.
Chicago - Florida 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky: 35. Seabrook, 41. Stalberg, 53. P. Kane, 58. Kopecký (Frolík). Střely na branku: 31:23. Brankář Tomáš Vokoun odchytal za Floridu celé utkání, inkasoval čtyři branky ze 31 střel a úspěšnost zásahů měl 87,10 procenta. Diváci: 21.713.
Dallas - Anaheim 3:4 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)
Branky: 30. Goligoski, 45. Eriksson, 54. Daley - 21. Višňovský, 45. Perry, 60. Selänne, 62. Fowler. Střely na branku: 26:26. Diváci: 16.021.
San Jose - Calgary 6:3 (4:2, 1:1, 1:0)
Branky: 3. a 36. Mitchell, 15. a 18. Marleau, 10. Desjardins, 52. Couture - 8. Iginla, 14. Sarich (Kotalík), 34. Bourque. Střely na branku: 38:25. Diváci: 17.562.

Reklama