Hlavní obsah

Nejlepší hráč Los Angeles Kopitar si zlomil kotník

LOS ANGELES

Hokejisté Los Angeles ztratili minimálně na šest týdnů, a tedy možná do konce sezóny, svého nejlepšího útočníka Anžeho Kopitara. Třiadvacetiletý Slovinec si v sobotním vítězném utkání (4:1) nad Coloradem zlomil pravý kotník a bude chybět ve zbytku základní části NHL a také v úvodu play-off, pokud se do něj Kings probojují.

Foto: ČTK

Anže Kopitar v dresu LA Kings (vlevo).

Článek

Kopitar, jenž je se 73 body nejproduktivnějším hráčem Los Angeles, se zranil ve druhé třetině po nevinně vyhlížejícím střetu s obráncem Colorada Ryanem O'Byrnem. První slovinský hokejista v NHL upadl na záda a nějaký čas ležel na ledě, z něhož mu pomohli spoluhráč Michal Handzuš a masér.

"Má zlomený kotník, takže bude mimo hru minimálně šest týdnů. Je to náš nejlepší hráč, nejlepší útočník. Ale zas je to příležitost pro ostatní, aby se ukázali," uvedl trenér Los Angeles Terry Murray.

Základní část NHL vyvrcholí za dva týdny 10. dubna. Kings jsou sedm zápasů před koncem na postupovém pátém místě v tabulce Západní konference, ovšem na deváté Calgary mají náskok pouze pěti bodů. Kopitarovo zranění také hodně ohrožuje jeho případnou účast na mistrovství světa na Slovensku, které začne 29. dubna.

Sobotním utkáním skončila Kopitarova série 330 zápasů za sebou v dresu Kings, což je nový klubový rekord. Předchozí maximum Marcela Dionnea 324 duelů překonal Slovinec 15. března.

Reklama

Související témata: