Hlavní obsah

Hejduk přihrál na tři góly, Colorado ale prohrálo

ANAHEIM

Český hokejový útočník Milan Hejduk přihrál v pondělním utkání NHL na tři góly, jeho Colorado ale prohrálo v Anaheimu 4:5. Hejdukův výkon přebil útočník Kačerů Teemu Selänne, jenž měl prsty ve všech pěti gólech svého týmu, když tři vstřelil a na zbylé dva přihrál.

Foto: Christine Cotter, ČTK/AP

Shawn Belle z Colorada (vpravo) zastavuje Brada Winchestera z Anaheimu.

Článek

Anaheim tak uhájil sedmou příčku v tabulce Západní konference a zvýšil náskok před devátým Calgary na čtyři body. Plamenům se vzdálilo i osmé Chicago, které zvítězilo 3:2 v prodloužení na ledě Detroitu a má už o tři body víc.

Kačeři přitom nezačali zápas s Coloradem dobře a kvůli dvěma slepeným gólům prohrávali v 6. minutě už 0:2. K obratu zavelel Teemu Selänne až v první minutě druhé třetiny, kdy z trestného střílení snížil na 1:2. V polovině zápasu už po brance Jasona Blakea a dalším zásahu Selänneho vedli domácí 3:2. Coloradu se sice ještě podařilo před druhou sirénou vyrovnat, v třetím dějství však Ducks definitivně rozhodli o vítězství dvěma góly v přesilovkách.

Teemu Selänne (vpravo) dokonal svůj 22. hattrick v kariéřefoto: ČTK/AP

Jednu z nich využil, když v 56. minutě zvýšil vedení Kačerů na 5:3 a dokonal svůj 22. hattrick v kariéře. Finský Blesk zároveň vylepšil svou střeleckou bilanci z posledních pěti zápasů na sedm gólů, díky nimž Anaheim vyhrál osm z uplynulých deseti utkání.

Ukončí skutečně kariéru? 

Skvělé výkony nutí Selänneho zvažovat, zda po sezóně skutečně ukončí kariéru, jak ještě v lednu tvrdil. "Moje myšlenky jsou jako na houpačce. Jeden den se cítím, že bych mohl hrát dalších deset let, druhý den přemýšlím, co tady ještě dělám. Takže o tom raději moc neuvažuji a nechám rozhodnutí až po skončení sezony," prohlásil Selänne.

Chicago v Detroitu dvakrát vedlo, domácí ale i díky jedné přihrávce Jiřího Hudlera dokázali odpovědět. O vítězství Blackhawks tak rozhodl až v první minutě prodloužení bývalý hráč Red Wings Marián Hossa, který v přesilové hře potrestal vyloučení Henrika Zetterberga ze samého závěru základní hrací doby.

"Vždycky je skvělé porazit svůj bývalý tým, ale nemyslím si, že bych měl zrovna kvůli tomu zvýšenou motivaci," uvedl Hossa, jenž po většinu zápasu nastupoval ve dvou formacích a na ledě strávil téměř 24 minut. "Mou hlavní motivací je účast v play off. Bitva o postup je velice vyrovnaná, takže jsme velice rádi za tyhle dva body," doplnil slovenský útočník, jenž si připsal 23. trefu v sezoně.

"Myslím, že to je naše nejdůležitější vítězství v sezóně," prohlásil kouč Chicaga Joel Quenneville, jehož tým tak odčinil sobotní porážku 1:2 s Anaheimem. "Byla to tvrdá prohra, jsem proto moc rád, že jsme se z ní dokázali oklepat. Líbilo se mi, jak hráči k dnešnímu utkání přistoupili a jakou energii do něho dali. Byl to pro nás zápas jako v play off," uvedl Quenneville.

Anaheim - Colorado 5:4 (0:2, 3:1, 2:1)
Branky: 21., 30. a 56. Selänne (první z tr. střílení), 25. Blake, 43. Fowler - 4. O'Reilly (Hejduk), 6. Duchene (Hejduk), 36. Jones, 60. Stastny (Hejduk). Zásahy brankářů: Emery 35/31. Diváci: 14 336.
Detroit - Chicago 2:3 v prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky: 8. Lidström, 43. Zetterberg (Hudler) - 3. Toews, 14. Seabrook, 61. Marián Hossa. Zásahy brankářů: MacDonald 41/38 - Crawford 35/33. Diváci: 20 066.

Reklama

Související témata: