Hlavní obsah

Český hokejový útočník Kotalík se vrátil z Calgary na farmu

CALGARY

Český hokejový útočník Aleš Kotalík se dvou týdnech strávených v prvním týmu Calgary vrátil opět na farmu do Abbotsfordu do nižší AHL. V šesti zápasech si dvaatřicetiletý bronzový medailista z olympijských her v Turíně z roku 2006 připsal tři body za jednu branku a dvě asistence. Místo v kádru Flames uvolnil Kotalík pro forvarda Daymonda Langkowa, který byl mimo hru více než rok se zlomeným krčním obratlem.

Článek

Kotalík se v dresu Calgary poprvé od 21. ledna, kdy byl krátce po utkání proti Dallasu poslán do AHL, objevil 17. března. K výhře nad Coloradem 5:2 pomohl gólem a asistencí a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. V dalších pěti zápasech si připsal jedinou přihrávku a Flames získali celkem jen čtyři body.

Bývalý hráč Buffala, Edmontonu a New Yorku Rangers působí i na farmě s plným příjmem ze své smlouvy na tři miliony dolarů na sezonu. Platný kontrakt má i na příští ročník.

Nasbíral jen šest bodů

V této sezoně v NHL nasbíral celkem v 26 zápasech šest bodů za čtyři góly a dvě asistence. V Abbotsfordu si připsal v 18 zápasech 19 bodů za čtyři branky a 15 asistencí.

Opět se tak musí Kotalík vyrovnat s těžkým obdobím posledních měsíců. Po téměř sedmiletém působení v Buffalu a krátkém angažmá v Edmontonu uzavřel v roce 2009 jako volný hráč tříletou smlouvu s Rangers na devět milionů dolarů.

Postupně ale vypadl ze sestavy a loni v únoru ho získalo Calgary spolu s Christopherem Higginsem výměnou za Olliho Jokinena a Brandona Prusta. Jenže po sezoně v červnu zařadilo vedení Flames Kotalíka na listinu volných hráčů a chtělo se ho zbavit.

V přípravném kempu si sice řekl o místo v sestavě, ale před startem NHL si zranil koleno. Na začátku prosince se vrátil, avšak ve 20 zápasech zaznamenal jen tři branky. Následně putoval do Abbotsfordu.

V NHL má Kotalík na kontě z 536 zápasů 281 bodů za 135 gólů a 146 asistencí. V 34 utkáních play off vstřelil šest branek a na devět přihrál.

Reklama

Související témata: