Hlavní obsah

VIDEO: Sobotka se v NHL popral. Pár ran pravačkou na úvod třetí bitky sezóny

PRAHA

Pohodové vítězství, dva body do statistik za přihrávky a pět minut za bitku. S takovou vizitkou ukončil zápas v Columbusu útočník St. Louis Vladimír Sobotka. Hosté vyhráli 6:1 a český forvard se stihl ve třetí třetině za stavu 4:1 pustit do křížku s Krisem Russellem.

Foto: Sarah Conard, Reuters

Vladimír Sobotka z St. Louis Blues (vpředu) tlačí na mantinel Curtise Glencrosse z Calgary.

Článek

Sobotka dohrál Russella u hrazení, poté začalo půlminutové představení. Nejdříve měl navrch třiadvacetiletý Čech, který stejně starému sokovi naložil pár ran pravačkou. O dva centimetry vyšší Kanaďan se jen bránil, k tomu ještě v ruce držel helmu. Tu mu musel odebrat rozhodčí.

Po přetahované a vyčkání se Sobotka dostal na zem, ale situace se v mžiku otočila. Tím bitkařské představení těchto kohoutů skončilo, rozhodčí je oddělili.

Český útočník, který prožívá nejproduktivnější ročník v zámořské soutěži, se v této sezóně NHL popral už potřetí. V posledním rohovnickém měření soka porazil, oba ale odjeli na trestnou lavici, kde si poseděli pět minut. Sobotka s doprovodem, spoluhráči mu zabouchali hokejkami o mantinel na znamení vítězství.

Reklama