Hlavní obsah

Havláta s Židlickým trápí necelý měsíc před hokejovým MS zranění

MINNEAPOLIS

Zkušené hokejisty a mistry světa Martina Havláta i Marka Židlického trápí necelý měsíc před světovým šampionátem zdravotní problémy. České opory celku Minnesota Wild v NHL v současné době nehrají a pro Havláta pravděpodobně už sezóna v zámoří skončila. S oběma přitom reprezentační trenér Alois Hadamczik počítá pro MS na Slovensku, jež začne 29. dubna.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Bude moci trenér Alois Hadamczik počítat s obráncem Markem Židlickým?

Článek

Havlát je nejproduktivnějším hráčem Minnesoty i nejvíce bodujícím Čechem v aktuálním ročníku NHL s 62 body. Podle listu Star Tribune však laboruje s nespecifikovaným zraněním v horní části těla a generální manažer klubu Chuck Fletcher prohlásil, že zbývající tři duely základní části už nejspíš hrát nebude. Do play off Minnesota nepostoupí.

Obránce Židlického trápí problémy se stehenním svalem, jeho stav měl klub upřesnit po úterním tréninku. Stejně jako Havlát však neodcestoval s týmem na nedělní duel NHL do Detroitu. Židlický vynechal už dva zápasy a není jasné, zda si obnovil zranění kolenních vazů, kvůli nimž už v této sezóně vynechal půldruhého měsíce.

Reklama

Související témata: