Hlavní obsah

Mladý obránce Polášek podepsal nováčkovskou smlouvu s Vancouverem

Český hokejový obránce Adam Polášek podepsal v zámořské NHL tříletý nováčkovský kontrakt s Vancouverem. Vítěz základní části této sezony prestižní soutěže si devatenáctiletého ostravského rodáka vybral v loňském vstupním draftu jako celkově 145. hráče v pořadí.

Článek

Polášek odehrál poslední dva ročníky v juniorské soutěži QMJHL za tým Prince Edward Island Rocket. V základní části si v celkem 127 zápasech připsal 80 bodů za 20 branek a 60 nahrávek, v play off přidal dohromady deset startů.

"Jednání probíhala delší dobu, všechno směřovalo k cíli během play off, které Adam hrál. Od ledna jsme věděli, že Canucks chtějí Poláška podepsat, nyní doběhly rozhovory k cíli," řekl hráčův zástupce Robert Spálenka serveru hokej.cz.

"V dnešní době, kdy čeští hokejisté do NHL téměř nechodí, je to pro Adama velký úspěch. Organizace Vancouveru dala najevo, že s ním počítá, teď bude jen a jen na Poláškovi, jak si poradí a zda uspěje," dodal Spálenka.

Přestože pro Poláškův tým v QMJHL již sezona skončila, talentovaný bek by měl ještě zasáhnout do další soutěže. "Adam už s Prince Edward Island dohrál v play off QMJHL, ale po podepsání smlouvy se přesouvá do týmu Manitoba Moose, který je farmou Vancouveru. Ihned pak začne nastupovat v American Hockey League," vysvětlil Spálenka.

Vítkovický odchovanec Polášek prošel v minulosti mládežnickými reprezentačními výběry do 16, 17, 18 i 20 let. V ostravském klubu ale před svým odchodem odmítl společně s brankářem Petrem Mrázkem prodloužit kontrakt a vedení Vítkovic kvůli tomu nesouhlasilo s jejich startem na posledních dvou MS dvacítek, o které tím oba hráči přišli.

Reklama

Související témata: