Hlavní obsah

Perry zdramatizoval boj o nejproduktivnějšího hráče NHL, na Sedina ztrácí jen tři body

Kanadský hokejový útočník Corey Perry z Anaheimu zdramatizoval boj o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL, když se přiblížil vedoucímu Švédovi Danielu Sedinovi z Vancouveru na tři body. Lídr má na kontě z 80 utkání rovných 100 bodů za 41 branek a 59 asistencí.

Článek

Perry díky středečním čtyřem bodům za hattrick a jednu asistenci proti San Jose vylepšil svou bilanci z 80 duelů na 97 bodů za 50 gólů a 47 přihrávek. Oba mohou bodovat ještě ve dvou utkáních. Třetí Martin St. Louis z Tampy Bay má na kontě také z 80 zápasů 95 bodů za 30 tref a 65 přihrávek.

Perry má na dosah Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce, protože druhému Stevenu Stamkosovi z Tampy Bay unikl už na rozdíl šesti gólů. V souboji o Plus-Minus Award pro hráče s nejlepší bilancí účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech vede s 33 kladnými body finský obránce Toni Lydman z Anaheimu. Druzí jsou s 31 plusovými body Zdeno Chára z Bostonu a Kevin Bieksa z Vancouveru.

Mezi brankáři nemůže přijít o Cenu Rogera Croziera bostonský Tim Thomas, který má úspěšnost zákroků 93,8 procenta, zatímco druhý Pekka Rinne z Nashvillu 92,9 procenta. William M. Jennings Trophy pro brankáře z týmu, který v základní části inkasoval nejméně branek, zřejmě neunikne Robertu Luongovi s Corym Schneiderem z Vancouveru. Canucks inkasovali jen 183 branek, o osm méně než Boston a Nashville.

Reklama

Související témata: