Hlavní obsah

Obránce Foote po 20 sezónách v NHL končí s hokejem

DENVER

Kanadský obránce Adam Foote z Colorada se po 20 letech v NHL rozhodl ukončit kariéru. Devětatřicetiletý hokejista během ní dvakrát vyhrál Stanleyův pohár a v roce 2002 také olympijské hry.

Foto: ČTK/AP

Valtteri Filppula z Detroitu padá před obráncem Colorada Adamem Footem

Článek

Foote v Coloradu strávil 17 sezón a je rekordmanem klubu v počtu odehraných zápasů. Letošní ročník mu pokazily zdravotní potíže. Nejdříve měl problémy po otřesu mozku a od poloviny března nehraje kvůli zranění nohy.

"Doufám, že se uzdraví, aby mohl nastoupit alespoň v posledním zápase," řekl český útočník Colorada Milan Hejduk. "Určitě by si to užil a byla by to pro něj velká čest," uvedl. Avalanche se rozloučí se sezonou v neděli zápasem s Edmontonem.

Kapitán týmu Foote o ukončení kariéry uvažoval už před rokem, nakonec ale ještě o rok prodloužil smlouvu. "Dokázal v podstatě všechno, co chtěl - vyhrál olympiádu, Stanley Cup. Těžko by po něm někdo mohl chtít víc," řekl Hejduk. "Někdy se prostě skončit musí, takže asi přišel jeho čas," prohlásil.

Foote v NHL odehrál celkem 1153 zápasů s bilancí 308 bodů (66+242) a 1534 trestných minut. S Coloradem vyhrál Stanley Cup v letech 1996 a 2001 a je v týmu posledním pamětníkem, který za něj hrál, ještě když klub působil v Québeku. Tři sezony strávil také v Columbusu.

Reklama

Související témata: