Hlavní obsah

Ottawa po další neúspěšné sezóně vyhodila trenéra Cloustona

OTTAWA

Vedení hokejistů Ottawy propustilo v sobotu po porážce 1:3 na ledě Bostonu trenéra Coryho Cloustona i jeho asistenty Grega Carvela s Bradem Lauerem. Šlo o reakci na další nepovedenou sezónu Senators, kteří se podruhé za poslední tři roky nedostali do play-off.

Článek

Jednačtyřicetiletý Clouston převzal mužstvo v únoru 2009, a přestože tehdy se mu nepodařilo dovést tým do vyřazovacích bojů, v dalším ročníku tam již zástupci kanadské metropole nechyběli. V prvním kole Stanley Cupu ale podlehla Ottawa v šesti zápasech Pittsburghu.

Tato sezóna Senators vůbec nevyšla, skončili jen dva body od samého dna Východní konference a jsou pátým nejhorším týmem celé ligy. "Když to vezmeme zcela jednoduše podle výkonů za celý poslední rok, tak jme cítili, že změna je prostě nezbytná," vysvětlil odvolání Cloustona generální manažer Bryan Murray na klubovém webu.

Clouston končí u mužstva s bilancí 95 výher ze 198 duelů. V tomto ročníku ovšem Senátoři zvítězili jen ve 32 utkáních z 82. "Je to vždy obtížné. Na trenéry se poukazuje možná více, než by se mělo, ale v tomto případě cítíme, že mám dobrý tým, který nehrál podle našich představ. Proto je výsledkem tato změna," dodal Murray.

Reklama

Související témata: