Hlavní obsah

VIDEO: Obhájce Stanley Cupu je na vyřazení a stěžuje si na rabiáta Torrese

Před rokem hokejisté Chicaga Blackhawks křepčili se slavným Stanley Cupem, letos jim reálně hrozí konec sezóny o dost dříve. V sérii s Vancouverem prohrávají už 0:3 na zápasy a mohou se stát teprve druhými obhájci titulu v NHL za posledních 24 let, kteří v následující sezóně nepřešli přes první kolo play-off. Naposledy takto dopadl Detroit v roce 2003.

Foto: Andy Clark, Reuters

Zklamaní hokejisté Chicaga zleva Troy Brouwer, Jonathan Toews, a Marián Hossa

Článek

Prohrávat v nějaké sérii play-off už 0:3 na zápasy, to Chicago zažilo naposledy před šestnácti lety, kdy ztratilo finále konference s Detroitem. Tahle sezóna ale není pro Blackhawks zrovna oslnivá, už do bojů o Stanley Cup se probojovali na poslední chvíli a proti nejlepšímu týmu základní části podle očekávání marně hledají recept.

Hlavní překážkou je pro ně brankář Roberto Luongo, který ve třetím zápase pochytal celkem 30 střel. Zaskvěl se především při přesilovce Chicaga pět na tři, kdy předvedl skvělé zákroky proti Toewsovi a Kaneovi. "Spálil jsem řadu šancí, hlavně v téhle přesilovce mi střela nevyšla tak, jak měla. Asi i proto jsme tenhle zápas prohráli," sypal si po zápase popel na hlavu Patrick Kane.

Nemalé starosti domácím dělal i útočník Vancouveru Raffi Torres. Hráč, který hrál poprvé od čtyřzápasového trestu, řádil jak utržený ze řetězu. Už v první třetině byl vyloučen za faul na Campbella, ve druhé části pak za brankou sestřelil Seabrooka.

Hlavně tenhle zákrok Chicago pořádně rozzuřil, podle kouče Joela Quennevilla měl Torres dostat za úder na hlavu alespoň pětiminutový trest. "Bylo to absolutně brutální. A rozhodčí to nechal být. Copak tohle měl být trest? Kdyby byl potrestaný pořádně, mohli jsme vstřelit víc gólů," zlobil se po zápase.

"Snažil se jednoho z našich hráčů úmyslně zranit, tenhle člověk by neměl vůbec hrát. Ostatně jeho reputace mluví za vše," kritizoval Torrese i útočník Jonathan Toews a připomněl jeho nedávný prohřešek, kdy dostal distanc na čtyři zápasy za faul na Eberleho z Edmontonu.

Reklama

Související témata: