Hlavní obsah

VIDEO: Boston slaví první výhru i zásluhou chyb brankáře Montrealu

Hokejisté Bostonu s českými hráči Tomášem Kaberlem a Davidem Krejčím jsou v play off NHL znovu ve hře. Po dvou porážkách na domácím ledě vyhráli třetí utkání série s Montrealem na jeho půdě i díky jednomu gólu Krejčího 4:2. Vydatně jim ovšem k vítězství pomohly i chyby brankáře Montrealu Careyho Price, který tentokrát evidentně nebyl ve své kůži.

Foto: ČTK/AP

David Krejčí překonává v play-off brankáře Montrealu Careyho Price.

Článek

První gól Bostonu zařídil už ve čtvrté minutě Krejčí po ideální přihrávce Bergerona. Pak se sice Price blýskl při šanci Campbella, ale pak už následoval jeho první smolný okamžik zápasu. V patnácté minutě Horton ťukl do puku odraženého od zadního mantinelu a Price si jej v podstatě srazil do vlastní branky, zásah obránce Jaroslava Špačka už byl marný.

Daleko větší minelu Price předvedl na začátku druhé třetiny. Za vlastní brankou  rozehrál puk přímo na hokejku Peverleyho a Boston rázem vedl už 3:0. "Carey byl naším hlavním tahounem při dvou zápasech v Bostonu, nebyla to jeho chyba. Vyhráváme jako tým a prohráváme také jako tým," zastal se brankáře kouč Montrealu Jacques Martin.

"Asi jsme nebyli na začátek zápasu dost soustředění. Myslím, že to začalo už na ranním tréninku, byli jsme tak nějak až moc pobláznění," uznal po zápase samotný Price. "Musíme na to zapomenout a myslet už na čtvrtý zápas," dodal kapitán Canadiens Brian Gionta.

Reklama

Související témata: