Hlavní obsah

Joseph nahradí v kleci Detroitu Haška

DETROIT

Prvním týmem, který v letošní sezóně prověří gólmana Detroitu Curtise Josepha, budou Predátoři z Nashvillu. Kanadský brankář, který musel před sezónou uvolnit místo v kleci navrátilci Dominiku Haškovi, dosud chytal v nižší soutěži a vedení Red Wings usilovně hledá zájemce o jeho služby.

Foto: ČTK

Curtis Joseph se opět představí v brankovišti Detroitu.

Článek

Trenér Dave Lewis objasnil, že záda bude v Nashvillu Josephovi krýt Manny Legace, zatímco Dominik Hašek si odpočine. "Nebude to pro něj lehké, ale musí se s tím vyrovnat. Chci od něj, aby se soustředil jen na zápas a odvedl dobrý výkon," poznamenal kouč s tím, že CuJo se s nelehkou situací vyrovnal jako pravý profesionál.

Joseph před letošním ročníkem absolvoval chirurgický zákrok, pak dlouho rehabilitoval, aby se nakonec představil na farmě v Grand Rapids v nižší soutěži AHL. V pátek si také zachytal, nejlépe placený 'farmář' v historii si připsal dvacet zákroků a vítězství 4:1.

Gólman zůstává pro Rudá křídla stále velkým oříškem, podle platného kontraktu si totiž v příštích dvou letech má přijít na 16 miliónů dolarů. A to je i pro bohatý Detroit příliš velký luxus. V následujících zápasech má proto jediný úkol - ukázat se a povzbudit zájem ostatních celků NHL.

Reklama

Související témata: