Hlavní obsah

Jágrův Washington dohraje sezónu bez vůdce

WASHINGTON

Po výměně dlouholetého kapitána hokejistů Washingtonu Steva Konowalchuka do Colorada se spekulovalo, která z hvězd Capitals 'zdědí' kapitánské céčko. Vedení týmu ve čtvrtek překvapivě rozhodlo, že Konowalchukova nástupce hledat nebude. Jágrova družina tak zbytek sezóny odehraje bez vůdce.

Článek

Povinnosti lídra si rozdělí tři asistenti, kteří budou navíc v domácích zápasech jiní než při utkáních na hřištích soupeřeů. Doma v MCI Centru budou nosit na dresu áčko kanonýr Peter Bondra a obránci Brendan Witt a Sergej Gončar, venku budou Capitals pod českou nadvládou - pozici asistentů zaujmou Jaromír Jágr, Robert Lang a spolu s nimi Mike Grier. Bondra, Witt, Grier a Jágr už v roli Konowalchukových asistentů působili.

:. ANKETA
Měl by podle vás Jaromír Jágr ve Washingtonu plnit funkci kapitána týmu? Hlasujte na konci článku.

"Rozdělení odpovědnosti za vůdčí roli v týmu mezi několik hráčů je v současné situaci podle nás nejlepší," řekl na internetové stránce klubu generální manažer George McPhee.

Washington získal v devíti zápasech tři body a má nejhorší bilanci v celé NHL. Hráči se pokusili najít cestu z krize při halloweenském večírku, který se změnil v poradu týmu. Výsledek se však nedostavil a ve středu Capitals podlehli doma Anaheimu 2:4. V utrápených výkonech pokračuje i Jágr, jenž má na kontě po devíti zápasech tři branky a dvě přihrávky.

Reklama

Související témata: