Hlavní obsah

Hokejisté Vancouveru podruhé dobyli Nashville

Hokejisté Vancouveru dokázali v play off NHL podruhé dobýt led Nashvillu, ve čtvrtém utkání druhého kola zvítězili 4:2 a zvýšili své vedení v sérii na 3:1. V sobotním pátém duelu si tak mohou Canucks znovu po sedmnácti letech vybojovat postup do finále Západní konference.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Ryan Kesler z Vancouveru (vpravo) se probudil v pravý čas.

Článek

Hrdinou čtvrtečního utkání se stal stejně jako v předchozím zápase útočník Ryan Kesler, který ve 48. minutě vstřelil vítězný gól na 3:2 v přesilové hře poté, co jej předtím fauloval Ryan Suter. Kesler si v početní výhodě nabruslil do útočného pásma, prosmýkl se mezi Shanem O'Brienem a dalším elitním obráncem Sheou Weberem a pohotovou střelou zápěstím na vyrážečku překonal brankáře Pekku Rinneho.

Podobný scénář napsal Kesler už v minulém duelu, když se na něm v prodloužení vyfauloval Weber a on pak rozhodl zápas povedenou tečí. Ve čtvrtek si Kesler připsal i asistenci u druhého gólu Vancouveru a z posledních dvou zápasů má obdivuhodnou bilanci 3 góly a 2 přihrávky.

Svůj premiérový gól v letošním play off zaznamenal v utkání kapitán Vancouveru Henrik Sedin, který dvacet sekund před koncem třetí třetiny pojistil vítězství trefou do prázdné branky při power-play Predators.

Semifinále Západní konference - 4. zápas:
Nashville - Vancouver 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Branky: 20. Ward (Erat), 44. Franson - 16. Ehrhoff, 30. Edler, 48. Kesler, 60. H. Sedin. Střely na branku: 21:28. Diváci: 17.113. Stav série: 1:3.

Reklama