Hlavní obsah

Perry, D. Sedin a Stamkos byli nominováni na Ted Lindsay Award

NEW YORK

Hokejoví útočníci Corey Perry z Anaheimu, Daniel Sedin z Vancouveru a Steven Stamkos z Tampy Bay byli nominovaní na Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče uplynulé sezóny NHL podle Hráčské asociace NHLPA.

Článek

Už po nominaci je jisté, že v bývalé Lester B. Pearson Award končí tříleté kralovaní Alexandra Ovečkina z Washingtonu a také fakt, že cenu převezme letošní vítěz premiérově.

Perry a Daniel Sedin jsou i kandidáty na Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče podle Asociace profesionálních novinářů, na kterou byl nominován také Stamkosův spoluhráč z Tampy Bay Martin St. Louis. Ceny budou udělovány na slavnostním vyhlášení 22. června v Las Vegas.

Daniel Sedin jde ve stopách svého bratra.foto: Reuters/Chad Ziemendorf

Pětadvacetiletý Perry předvedl skvělý finiš sezóny a v posledních 16 zápasech základní části si připsal 30 bodů za 19 branek a 11 asistencí. Výrazně tak pomohl Anaheimu k postupu do play off. S 50 brankami získal poprvé v kariéře Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce a s 98 body skončil v produktivitě třetí.

Může překonat své dvojče

O pět let starší Daniel Sedin vyhrál se 104 body za 41 branek a 63 asistencí produktivitu a premiérově dosáhl na Art Ross Trophy. Jeho dvojče a spoluhráč Henrik loni dosáhl také na Art Ross i Hart Trophy a Daniel jej může překonat, pokud by se mu podařilo získat všechny tři trofeje.

Nominace Stevena Stamkose (vlevo) je překvapením.foto: ČTK/AP/Gus Ruelas

Nominace jednadvacetiletého Stamkose je trošku překvapivá, protože po skvělé první polovině soutěže sice nasbíral celkem v sezóně 91 bodů a vstřelil 45 branek, ale v její druhé části se moc neprosazoval a v posledních 28 zápasech vstřelil jen pět gólů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články