Hlavní obsah

Chicago angažovalo kapitánku hokejistek USA jako trenérku

Kapitánka americké hokejové reprezentace Kendall Coyneová Schofieldová získala trenérské angažmá v klubu NHL Chicago Blackhawks. Osmadvacetiletá útočnice byla jmenována trenérkou hokejových dovedností. Na ledě bude pracovat s mladými hráči na klubové farmě v Rockfordu a bude mít na starost také sledování talentovaných hokejistů různě po světě.

Foto: Sport.cz

Kapitánka americké hokejové reprezentace Kendall Coyneová Schofieldová získala trenérské angažmá v klubu NHL Chicago Blackhawks.

Článek

"Možná budu první ženskou trenérkou, s kterou se řada těch hráčů potká, ale nevidím v tom problém. Během své kariéry jsem se na ledě sešla se spoustou hráčů a získala si jejich respekt díky tomu, co umím a co jsem dokázala. Stejnou mě uvidí i jako trenérku," uvedla olympijská vítězka z Pchjongčchangu a šestinásobná mistryně světa, která stále pokračuje i v aktivní kariéře.

V NHL není Coyneová Schofieldová neznámým jménem. Loni v lednu se jako první žena zúčastnila dovednostních soutěží při Utkání hvězd. V uplynulé sezoně elitní zámořské soutěže působila jako televizní komentátorka. Jejím cílem je vypracovat se v NHL jednou do funkce generální manažerky.

Coyneová Schofieldová nebude první ženou, která bude dohlížet na rozvoj hokejových dovedností v týmu NHL. Podobnou roli zastává v Toronto Maple Leafs někdejší kanadská hvězda Hayley Wickenheiserová.

Reklama

Související témata: