Hlavní obsah

Vancouver vstoupil výhrou do finále Západní konference NHL

Hokejisté Vancouveru porazili v úvodním finálovém utkání Západní konference NHL na svém ledě San Jose 3:2 a v sérii se ujali vedení 1:0. Vítěz základní části rozhodl o prvním bodu v sérii ve třetí třetině, v níž díky gólům Kevina Bieksy a Henrika Sedina otočil stav z 1:2. Druhý zápas se hraje ve středu.

Foto: M. J. Masotti Jr , Reuters

Hrozen hráčů Vancouveru kolem brankáře Roberta Luonga po výhře.

Článek

Skóre otevřel v závěru první části kapitán San Jose Joe Thornton, který zachytil špatnou rozehrávku gólmana Vancouveru Roberta Luonga a puk dopravil do prázdné branky. Na začátku prostředního dějství srovnal důrazný Maxim Lapierre, ale Patrick Marleau šikovnou tečí vrátil hostům jednobrankový náskok.

San Jose opět držel brankář Antti Niemi, který v prvních čtyřiceti minutách zneškodnil 24 z 25 střel. V poslední třetině ale finský gólman, který loni získal Stanleyův pohár s Chicagem, nestačil na střelu Bieksy z pravého kruhu a Sedinův bekhendový blafák. Oba góly padly v rozmezí 79 sekund.

Finále Západní konference NHL - 1. zápas:
Vancouver - San Jose 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Branky: 22. Lapierre, 48. Bieksa, 49. H. Sedin - 19. J. Thornton, 29. Marleau. Střely na branku: 38:29. Diváci: 18.860. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: