Hlavní obsah

VIDEO: Parádní gól a vyhraná bitka. Bieksa byl nečekaným hrdinou Vancouveru

VANCOUVER

V týmu je především na černou, někdy i trochu špinavou práci. Ve středu večer ale Kevin Bieksa ukázal, že v případě nouze mu není cizí ani hokejové umění. Ve druhém finále Západní konference nenápadný obránce vstřelil klíčový gól, který nastartoval Vancouver ke druhé výhře nad San Jose. Ovšem odvedl si i svoji tradiční práci - postavil se v bitce jednomu z protihráčů. A vyhrál.

Foto: ČTK/AP

Kevin Bieksa oslavuje se spoluhráčem Keslerem svůj gól proti San Jose

Článek

Devětadvacetiletý Bieksa patří v posledních letech ke stabilním obráncům Vancouveru, ale aby se dostal do nájezdu proti brankáři soupeře, to se mu moc často nestává. Ve druhé třetině středečního zápasu jej ale perfektní přihrávkou našel Higgins a Bieksa se perfektně trefil brankáři San Jose mezi nohy. Byl to jeho teprve pátý gól kariéry v play off NHL.

Vancouver se jeho zásluhou dostal do vedení 3:2 a šest minut poté Bieksa rozvášnil domácí fanoušky Canucks znovu. Po krátkém pošťuchování jej vyzvala k bitce jedna z hvězd San Jose Patrick Marleau, který se do pěstních soubojů pouští jen výjimečně. Bitku absolvoval naposledy v lednu 2007.

"Zpočátku mě trochu překvapilo, že shodil rukavice. Ale je to velkej chlap. A myslím, že si vedl dobře. Na chlapíka, který je v médiích neustále kritizovaný, si v té bitce vedl opravdu dobře," sklonil mu poklonu Bieksa, který v bitce nakonec dominoval. Jen v letošní sezóně už to pro něj byla šestá bitka, přičemž čtyřikrát vyhrál a dvakrát byl podle serveru hockeyfights.com tím, kdo byl v souboji horší.

Aby toho nebylo málo, tak Bieksa ještě asistoval u vítězné branky Vancouveru, takže si připsal takzvaný Gordie Howe hattrick - hráč zaznamená gól, asistenci i bitku v jednom zápase. "Kevin je skvělý a hodně soutěživý kluk a to teď také předvedl. Nijak zvlášť to nevybočilo ze skvělé práce, kterou pro nás v této sezóně odvádí," pochválil jej trenér Vancouveru Alain Vigneault.

Reklama

Související témata: