Hlavní obsah

VIDEO: Ani brutální náraz je nezastavil, bratři Sedinové Žraloky vyřídili

VANCOUVER

Daniel Sedin vstřelil dva góly, jeho bratr-dvojče Henrik zaznamenal tři asistence, a Vancouver roznesl San Jose ve druhém finále Západní konference vysoko 7:3. Uhlídat švédské bratry by mělo být hlavním úkolem Žraloků, pokud chtějí myslet na úspěch. Tentokrát se jim to nepovedlo, i když se o to snažili všemi způsoby. Například, když se Ben Eager nemilosrdně rozjel k mantinelu na Daniela.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Daniel Sedin (vlevo) oslavuje jeden ze svých gólů proti San Jose

Článek

Daniel Sedin dostává na konci druhé třetiny přihrávku k mantinelu v útočném pásmu Vancouveru a v tom okamžiku už se na něj řítí stodesetikilový útočník San Jose Ben Eager. Sedin stačí odehrát puk a následuje obroská rána, kdy jej hráč soupeře nemilosrdně sráží k hrazení. Zatímco se domácí útočník okamžitě kácí k zemi, fanoušci Canucks rozčileně vylétávají ze svých sedaček.

"Zrovna jsem se otáčel. Nečekal jsem, že mě trefí tak tvrdě. Ale to se prostě v zápasech stává. Jsem v pořádku," řekl po zápase Daniel Sedin. Bezprostředně po střetu byl viditelně trochu otřesen, ale nad dalším potrestáním svého soka nepřemýšlel. "Dostal dvě minuty a nevím, jestli to mělo být víc. Rozhodčí zatím odvádějí dobrou práci," pokračoval.

Také kouč San Jose Todd McLellan nepředpokládá, že by měl jeho svěřenec dostat ještě dodatečně disciplinární trest. To Eager s tím ale skoro najisto počítá. "Jsem si jistý, že mě čeká telefonát. Vždycky to tak je," tvrdil smířeně. "Ale on mě viděl, i když se zrovna otočil," dodal na svoji obhajobu.

Reklama

Související témata: