Hlavní obsah

Krejčí zařídil vítězným gólem vítězství Bostonu nad Tampou

TAMPA

Hokejisté Bostonu se ujali vedení ve finále Východní konference NHL 2:1 na zápasy, když na ledě Tampy Bay zvítězili ve třetím utkání série 2:0. Vítěznou branku si připsal již po 69 vteřinách hry český útočník David Krejčí. Čisté konto vychytal gólman Medvědů Tim Thomas.

Foto: Adam Hunger , Reuters

David Krejčí (vpravo) se raduje ze vstřelené branky do sítě Tampy.

Článek

Vedení 1:0 pak hokejisté Bostonu hájili až do 49. minuty, kdy přidal druhou branku Andrew Ference. Brankář Thomas zlikvidoval všech 31 střel Lightning a vychytal druhé čisté konto v kariéře v play-off. Svůj tým podržel několika skvělými zákroky zejména v první třetině, v druhé a třetí si už Tampa mnoho gólových šancí nevytvořila.

"Odvedli jsme dobrý týmový výkon, dobře jsme napadali a soupeři jsme toho moc nedovolili," pochvaloval si útočník Patrice Bergeron, který se vrátil do sestavy Bruins poté, co první dva zápasy vynechal kvůli následkům po otřesu mozku.

Hokejisté Tampy se představili na domácím ledě po dlouhých 15 dnech a už po 69 sekundách hry zmrazil tým i fanoušky v zaplněné hale Krejčí. Obránci Lightning ho nechali zcela nehlídaného před brankou, kam mu naservíroval puk Milan Lucic, Krejčí na místě udělal blafák do bekhendu, položil si gólmana Dwaynea Rolosona a pohodlně zavěsil do odkryté branky. Připsal si tak už sedmou trefu v play-off, v němž je nejlepším střelcem svého mužstva.

Chyběl hráč před bránou

"Udělali jsme jednu chybu a zaplatili jsme za ni porážkou," prohlásil trenér Tampy Guy Boucher. "Ve zbytku zápasu jsme Boston přehráli, ale bohužel jsme nedokázali dát gól." Kouč domácích nechtěl individuálně jmenovat, kdo nese za úvodní branku vinu. "Prostě jsme měli mít jednoho hráče před brankou a on tam nebyl," konstatoval Boucher.

Jeho protějšek Claude Julien byl spokojený s tím, jak jeho tým sehrál zápas po taktické stránce. Zatímco v prvních dvou duelech vstřelila Tampa dohromady 10 gólů a měla spoustu dalších dobrých šancí, tentokrát Bruins omezili příležitosti soupeře na minimum. Zásluhu na tom měl především brankář Thomas, který většinu střel pochytal a neumožnil hráčům Lightning napodruhé dorážet.

"Když to porovnám s minulým utkáním, kdy jsme si v obraně několikrát počínali hloupě, tak jsme dnes dokázali předvést zcela odlišný výkon. Sehráli jsme několik velmi dobrých akcí a v obraně jsme si vedli dobře," řekl Julien. "Tampa měla několik šancí, ale buď jsem střely viděl, nebo jsme včas dokázali odpálit puk do bezpečí. Byl to náš jednoznačně nejlepší obranný výkon v sérii," prohlásil Tim Thomas.

Boston si připsal už páté vítězství z posledních šesti zápasů na hřištích soupeřů. Úspěšnou bilanci může rozšířit v sobotu odpoledne, kdy je v Tampě na programu čtvrtý zápas.

Finále Východní konference NHL - 3. zápas:
Tampa Bay - Boston 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky: 2. Krejčí, 49. Ference. Střely na branku: 31:25. Diváci: 21.027. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: