Hlavní obsah

Brankář Salák podepsal podle ESPN dvouletou smlouvu v Chicagu

Český hokejový brankář Alexander Salák se po roční pauze vrací do NHL. Čtyřiadvacetiletý rodák ze Strakonic podepsal podle serveru televizní stanice ESPN dvouletou jednocestnou smlouvu s Chicagem. V týmu loňských vítězů Stanley Cupu by si měl Salák ročně vydělat 600 000 dolarů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alexander Salák na srazu hokejové reprezentace

Článek

Podle ESPN, jež se odvolává na zdroj obeznámený s děním v klubu, by měl Salák působit v roli dvojky za Coreym Crawfordem. Ten ve čtvrtek s Blackhawks podepsal tříletou smlouvu na osm miliónů dolarů.

Účastník letošního turnaje Euro Hockey Tour ve Švédsku Salák už působil v zámoří v sezóně 2009/10, kdy odchytal dva zápasy NHL za Floridu. Většinu ročníku však strávil na farmě v Rochesteru v nižší AHL.

Loni v srpnu ho Florida poslala na hostování do švédského Färjestadu, s nímž se stal mistrem ligy. Letos v únoru Panthers v rámci výměny pěti hráčů přepustili práva na Saláka Chicagu, spolu s ním se stal hráčem Blackhawks i útočník Michal Frolík.

Salák hokejově vyrůstal v Písku a poté v Českých Budějovicích, v extralize si však nezachytal. V roce 2006 odešel do Finska a do svého odchodu do zámoří byl brankářskou jedničkou v TPS Turku.

Spolu se zkušeným Tomášem Vokounem a svými vrstevníky Michalem Neuvirthem a Ondřejem Pavelcem by měl být Salák od příští sezóny čtvrtým českým brankářem v NHL.

Reklama

Související témata: