Hlavní obsah

Kubina po otřesu mozku stále neví, zda pomůže Tampě v boji o titul

PRAHA

Hokejový obránce Pavel Kubina stále neví, kdy se bude moct po otřesu mozku vrátit v dresu Tampy Bay na led. Doufá však, že ještě zasáhne do letošního play-off NHL, v němž jeho tým prohrává ve finále Východní konference s Bostonem 1:2 na zápasy.

Foto: Gregory Smith, ČTK/AP

Ilustrační foto: Pavel Kubina z Atlanty se snaží uvolnit z bránění floridského Radka Dvořáka.

Článek

Kubina nastoupil naposledy 29. dubna v úvodním utkání série 2. kola play-off s Washingtonem, v němž ho Jason Chimera narazil na mantinel. V následných šesti zápasech se neobjevil.

"Je to těžké jen sledovat kluby při zápasech, když člověk nemůže nic udělat," řekl Kubina v rozhovoru pro list St. Petersburg Times. "Nikdy jsem takové problémy neměl a moc dlouho jsem nepauzíroval. Je to obtížné. Snad to kluci zvládnou," uvedl čtyřiatřicetiletý obránce, jenž vyhrál s Tampou Stanleyův pohár v roce 2004. Také tehdy ho během play-off postihl otřes mozku.

Na tribuně se dívat nemůže 

Loni v létě se do Tampy vrátil po působení v Torontu a Atlantě a podepsal s klubem dvouletou smlouvu. "Měl jsem takovou radost, že jsem sem přišel. Věděl jsem, že máme dost dobrý tým, abychom hráli play-off. To se povedlo, a pak se mi stane tohle," posteskl si trojnásobný mistr světa.

V letošním play-off odehrál jen osm zápasů a přispěl dvěma góly a přihrávkou k postupu přes Pittsburgh v prvním kole. Od začátku května sleduje zápasy jen z kanceláře trenérů.

"Na tribuně se dívat nemůžu, je tam moc hluku a příliš světel. Je to náročné, ale nemůžu s tím nic dělat," komentoval následky otřesu, které v této sezoně vyřadily začátkem roku pro zbytek sezony ze hry i jednu z hlavních hvězd NHL Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu.

Reklama