Hlavní obsah

Krejčí nasázel hattrick, Boston přesto na ledě Tampy prohrál

TAMPA
Aktualizováno

Ani hattrick českého hokejisty Davida Krejčího nestačil Bostonu k ukončení finále Východní konference NHL. Bruins podlehli na ledě Tampy Bay 4:5 a stav série je po šesti odehraných duelech vyrovnaný 3:3. Rozhodnutí padne v pátek v Bostonu a vítěz se ve finále Stanleyova poháru střetne s Vancouverem.

Foto: Mike Carlson, Reuters

Útočník Bostonu David Krejčí před brankářem Tampy Bay Dwayne Rolosonem.

Článek

Krejčí je od roku 1991 prvním hráčem Bostonu, který vstřelil v play-off hattrick. Jeho úvodní trefa pod horní tyčku branky Dwyana Rolosona znamenala vedení týmu 2:1, dalšími dvěma góly pak snižoval na 3:4 a 4:5. U dvou branek českého útočníka asistoval Tomáš Kaberle, který byl v zápase častěji na ledě než v minulých duelech a odehrál téměř dvacet minut.

Na straně domácích se dvěma góly blýskli Ted Purcell a Martin St. Louis, jenž dal v play off už deset branek a společně s Krejčím je nejlepším střelcem bojů o Stanley Cup. Zbývající trefu Lightning obstaral Steven Stamkos, který navíc přidal i dvě asistence.

Finále Východní konference NHL - 6. zápas:
Tampa Bay - Boston 5:4 (1:2, 2:0, 2:2)
Branky: 1. a 34. Purcell, 28. a 51. St. Louis, 41. Stamkos - 17., 50. a 54. Krejčí (na druhou a třetí Kaberle), 8. Lucic. Střely na branku: 26:20. Diváci: 21.426. Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: