Hlavní obsah

Krejčí zazářil v NHL hattrickem. Přesto odjel Boston z Tampy poražen

PRAHA

Hvězdný třígólový večer se nedočkal toužebné konečné radosti - výhry. David Krejčí v NHL zazářil, zapsal se do historie Bostonu, ale to hlavní nevyšlo. Český útočník vstřelil Tampě Bay hattrick, a to na jejím ledě, ale na vítězství to stejně nestačilo. Bruins padli ve finále Východní konference 4:5 a série byla srovnána na 3:3. Kdo půjde proti Vancouveru do finále Stanley Cupu, se rozhodne v pátek v Bostonu.

Foto: Chris O´Meara, ČTK/AP

David Krejčí z Bostonu se raduje z branky. Naposledy vstřelil tři Tampě Bay.

Článek

Střela zápěstím z kruhu a v 17. minutě Krejčí střílí první gól. Druhý přidává deset minut před koncem třetí třetiny. Čeká na přihrávku před brankou a raduje se podruhé. Za čtyři minuty je hattrick dovršen, když puk prochází za záda brankáře Dwayna Rolosona po střele z otočky. Na světě jsou tři góly ve vyřazovacích bojích v dresu Bostonu poprvé od roku 1991.

„Měli jsme hodně šancí, ale oni dobře blokovali střely. Několik puků bylo volných v brankovišti,“ byl po zápase skleslý Krejčí. „Málem jsem dal ještě jeden, byli jsme opravdu blízko, škoda, ale to neznamená konec,“ dopověděl český útočník. Jeho jízdu vidělo na vlastní oči 21 426 fanoušků v hale.

Rodák ze Šternberka strávil na ledě bez jedné sekundy čtyřiadvacet minut, vyhrál deset z osmnácti vhazování. Zažil jeden z pozoruhodných zápasů, ale na konci byla porážka.

Hrál skvěle, uznal spoluhráč Bergeron 

„Jsme stále jedno vítězství od finále Stanley Cupu, nechceme skončit, v sedmém zápase budeme bojovat,“ ujistil všechny Krejčí, který hraje NHL pět sezón. A všechny prožil v Bostonu. „Celý večer hrál skvěle, to je to, co od něj potřebujeme, aby ukazoval,“ chválil ho centr Patrice Bergeron.

I přes tři góly nebyl vyhlášen český hokejista první hvězdou večera, byl druhý. Předběhl ho domácí Martin St. Louis, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

Krejčí v letošním play-off odehrál šestnáct zápasů, v nichž vstřelil sedm gólů a připsal si šest asistencí. Celkově mu patří sedmnácté místo v kanadském bodování NHL. „Teď máme výhodu domácího prostředí a toho budeme chtít využít. Hrát rozhodující utkání v naší aréně před vlastními fanoušky bude skvělé,“ dodal.

Reklama

Související témata: