Hlavní obsah

VIDEO: Horton se pomstil fanouškům Tampy za Krejčího a dostal pokutu

BOSTON

Hokejový útočník týmu Boston Bruins Nathan Horton zaplatí pokutu v nespecifikované výši za incident s fanoušky Tampy Bay po šestém finále Východní konference. Boston prohrál zápas na ledě Tampy 4:5 a Horton při odchodu do šaten postříkal jednoho z pokřikujících fanoušků domácího týmu vodou z plastové lahve, kterou poté ještě vhodil do hlediště.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Hokejista Bostonu Nathan Horton

Článek

Na Hortonovu obranu je třeba dodat, že těsně před jeho počínáním trefil někdo z fanoušků Tampy plastovou houkačkou do helmy českého útočníka Davida Krejčího. Ironií osudu bylo, že sedmý rozhodující zápas série pak rozhodl právě Horton po Krejčího asistenci a Boston postoupil do finále Stanley Cupu.

Horton bezprostředně po utkání nebyl nijak potrestán, až o víkendu generální manažer Bruins Peter Chiarelli oznámil, že zaplatí pokutu. "Byl to nešťastný incident. Nechtěli jsme to nějak zvlášť rozebírat, ani s Nathanem jsme se o tom nebavili. Zkrátka se stalo a dostal pokutu, tím je to vyřešeno," řekl.

Výše pokuty nebyla zveřejněna, ale podle kolektivní smlouvy může hráč dostat pokutu maximálně 2 500 dolarů. Stejnou sumu zaplatil obránce Bostonu Andrew Ference, když v prvním kole letošního play off ukázal vztyčený prostředníček fanouškům Montrealu.

Reklama

Související témata: