Hlavní obsah

Cena lístků na finále Stanley Cupu trhá rekordy. Připravte si i 33 tisíc korun

PRAHA

Vidět velkou a nezapomenutelnou show si žádá i finanční oběť. Takový je svět. Za zážitky se proste platí. A jinak tomu nebude při finále Stanley Cupu mezi Vancouverem a Bostonem. Ten fanoušky zajímá, a to mocně. Kanadské mužstvo získalo magický pohár naposledy v roce 1993. Tehdy kraloval Montreal, teď tu stojí Vancouver. A za lístek v tomto městě můžete v on-line prodeji zaplatit i 2000 dolarů.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Nadšení fanoušků v ulicích Vancouveru nebralo konce.

Článek

Tato částka je umocněna i faktem, že hokejisté Vancouveru za čtyřicetiletou historii nikdy nepoznali, jaké to je stát na samotném vrcholu. Nepoznali stav, který se dá zažít jen v hokejovém nebi. Dvakrát hráli finále, dvakrát padli. V roce 1982 s New Yorkem Islanders a v roce 1994 s New Yorkem Rangers.

Nyní se to může změnit, ale ceny jsou závratné. O každou sedačku do Rogers Areny s kapacitou 18 860 bude tlačenice.

Zájem na internetu je extrémní. Prázdné místo při finálových bojích najdete patrně stěží. Cena se šroubuje do takových výšin, ve kterých ještě nebyla. Podle amerických stránek FanSnap se průměrná finanční cifra za jednu vstupenku pro utkání ve Vancouveru pohybuje na částce 1900 dolarů, což je 33 tisíc korun, na duely v Bostonu 1100 dolarů, tedy 19 tisíc korun.

Ceny jsou vyšší než na loňské finále 

„Je to hodně peněz, ale já budu chodit s mou matkou, ona je velký fanoušek,“ nechal se slyšet dvaatřicetiletý Zaak Chelani pro thehockeynews.com, který je věrným a oddaným fandou Vancouveru.

V hledišti byl i před sedmnácti lety, když Canucks porazili Toronto a postoupili do finále. Tehdy ale Chelani nemohl sledovat boj o magický grál přímo v hale. V roce 1994 nebyl, teď to bude jiné a věří, že sežene lístky o něco levnější. Doufá v částku 500 dolarů.

Online prodejce StubHub vstupenek přiznává, že lístky mají nyní průměrnou cenu 970 dolarů. „Jde o nevyšší ceny na finále Stanley Cupu za posledních deset,“ říká mluvčí Joellen Ferrer. Podle něj se na loňské finále Chicago - Philadelphia prodávaly lístky o 150 dolarů levněji než nyní.

Rozpis finále Stanley Cupu 2010/2011
2. červnaVancouver - Bostonve dvě hodiny ráno středoevropského času
5. červnaVancouver - Bostonve dvě hodiny ráno středoevropského času
7. červnaBoston - Vancouverve dvě hodiny ráno středoevropského času
9. červnaBoston - Vancouverve dvě hodiny ráno středoevropského času
11. červnaVancouver - Bostonve dvě hodiny ráno středoevropského času
14. červnaBoston - Vancouverve dvě hodiny ráno středoevropského času
16. červnaVancouver - Bostonve dvě hodiny ráno středoevropského času

Reklama

Související témata: