Hlavní obsah

Kaberle hodil kritiku za hlavu a těší se na své první finále Stanley Cupu

BOSTON

Až ve své dvanácté sezóně v NHL se český obránce Tomáš Kaberle konečně dočkal přímého boje o Stanleyův pohár. V Torontu, kde strávil celou předchozí kariéru v zámoří, jej vyhlížel marně, posledních šest let dokonce s týmem nehrál ani play off. Až po přestupu do Bostonu během aktuální sezóny se dočkal týmového úspěchu. A teď se hodně těší na své první finále Stanley Cupu.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Kaberle (uprostřed) na tréninku hokejistů Bostonu

Článek

"Samozřejmě, že je to příjemné. Když šest let po sobě nehrajete play off, tak je v týmu trochu jiná atmosféra," řekl pro server tsn.ca Kaberle, který ovšem v posledních zápasech čelil kritice novinářů i fanoušků. Podle nich nesplnil veliká očekávání, jež do něj po výměně z Toronta vkládali.

"Snažil jsem se to příliš nevnímat, nechtěl jsem, aby to ovlivnilo moje výkony. Soustředím se jen na hokej, všem nám jde o úspěch," prohlásil Kaberle, za kterého přitom mluví statistiky. S osmi kanadskými body je v play off nejproduktivnějším obráncem Bostonu a se sedmi plusovými body patří mezi nejlepší hráče týmu.

"Možná ta očekávání byla až příliš vysoká a na hráče je pak zbytečný tlak. Co vím z kabiny od ostatních hráčů a trenérů, tak všichni jsou s ním spokojeni. Jsme rádi, že hráče jako on máme," řekl na adresu Kaberleho trenér Claude Julien.

A kladenského odchovance se zastává i generální manažer Bruins Peter Chiarelli. "Snažili jsme se jej získat právě pro jeho schopnosti, které našemu týmu chyběly. Je velmi stabilní na bruslích a silný při zakládání útočných akcí. Má přesnou přihrávku a dokáže hru uklidnit," vyjmenoval pozitiva českého obránce.

Reklama

Související témata: